Миналата седмица космическият апарат InSight на NASA осъществи меко кацане

...
Миналата седмица космическият апарат InSight на NASA осъществи меко кацане
Коментари Харесай

Марсианският апарат InSight на NASA започва работа

Миналата седмица галактическият уред InSight на NASA реализира меко кацане на повърхността на Марс, а в този момент стартира осъществяването на главната си задача. Апаратът разполага с съвсем 180 сантиметрова ръка, благодарение на която употребява другите принадлежности и модули, които разполага на повърхността на планетата.

Първите изпратени фотоси демонстрират, че манипулаторът на InSight действа обикновено. Направените фрагменти ще оказват помощ на учените с по-голяма акуратност да изберат местата за разполагане на научната инсталация.

InSight разполага с три съществени инструмента за проучване на Червената планета. Чувствителният сеизмометър ще записва информацията за марсотресенията. Топлинната сонда ще мери предаваната от планетата топлота, а антените ще бъдат ориентирани към северния полюс на Марс.



Сензорът за премерване на налягането на атмосферата дружно със сеизмографа записаха и изпратиха до Земята звука на марсианския вятър. В оповестените от NASA видеозаписи се чуват по какъв начин под напора напразно леко трептят слънчевите панели. Според записаните данни, през миналия ден скоростта напразно на Марс е от пет до седем метра в секунда.

Нормално работят и двата дребни спътника CubeSat, които транслират данните от Марс към Земята.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР