Mиналата седмица, когато САЩ наложиха санкции на двама български бизнесмени,

...
Mиналата седмица, когато САЩ наложиха санкции на двама български бизнесмени,
Коментари Харесай

Financial Times за Борисов: Силният мъж губи власт

Mиналата седмица, когато Съединени американски щати постановиха наказания на двама български предприемачи, един чиновник в разузнаването и на над 60 компании, Христо Иванов, който оглавява опозиционна партия взе участие в самодейност за битка с корупцията, изрази удовлетворение от „ приятелския жест “ на Вашингтон, написа Financial Times. Изданието разгласява обширен разбор на протичащото се на политическата сцена у нас през последните няколко месеца.

„ Жестът “ е правораздавателното деяние от страна на Съединени американски щати – най-мащабната досега акция по така наречен закон „ Магнитски “, осъществена единствено шест седмици преди България да организира парламентарни избори. „ В тях дългогодишният водач на страната Бойко Борисов ще се бори да остане в политиката на фона на публичното неодобрение поради корупцията “, акцентира изданието.

Опозиционни политици и анализатори настояват, че ходът на Съединени американски щати ще бъде общопризнат от българите и като укор към Европейския съюз поради бездействието му към корупцията в личния му заден двор. Вече ви разказахме, че влиятелното издание „ Политико “ излезе точно с такова заглавие по тематиката със глобите.

„ Контрастът в действителност е голям “, разяснява Христо Иванов от „ Да, България “ пред Financial Times. „ Борисов, който е корав съдружник на немския канцлер Ангела Меркел, беше министър председател на България 12 години с няколко къси спирания. Критици настояват, че десетилетието под негово ръководство е белязано от злоупотреби, връзкарство и незадоволителни стопански резултати. “

Financial Times напомня и фрагментите, които се появиха от спалнята на Борисов, на които се виждаше револвер на нощното шкафче и пачки с банкноти от 500 евро. „ Той призна, че има оръжие, само че съобщи, че фотосите са изфабрикувани. Общественото неодобрение, провокирано поради корупцията, докара до петмесечни митинги предходната година, а в този момент подкопава поддръжката за партия ГЕРБ. Тя не съумя да образува държавно управление след изборите през април, макар че към момента има най-вече последователи в социологическите проучвания. Това наложи провеждането на нови избори на 11 юли. “

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР