Миналата седмица Доналд Тръмп изненада целия свят с предположението си

...
Миналата седмица Доналд Тръмп изненада целия свят с предположението си
Коментари Харесай

Доналд Тръмп, дезинфектантите и до какво доведоха предложенията за борба с коронавируса на американския президент

Миналата седмица Доналд Тръмп изненада целия свят с догатката си дали не може да се инжектира дезинфектант на инфектирани с ковид за лекуване. Освен това, на формален брифинг в Белия дом бяха изтъкнати възможните изгоди от поглъщането на белина и антибактериални препарати.

И до момента в който на множеството от нас всичко това ни звучи искрено налудничаво, а учените побързаха да предупредят, че е и доста рисково, не липсват и хора, които взеха рекомендациите на американския президент на съществено.

След изявлението на Тръмп в Съединени американски щати са се нараснали случаите на хора, погълнали дезинфектант, белина или различен почистващ препарат. 18 часа след брифинга в Белия дом те са над 30 души единствено в Ню Йорк.

Хиляди пък са били позвъняванията на откритата гореща линия за ковид с запитване дали в действителност тези препарати могат да имат деяние върху болестта, в случай че се одобряват вътрешно. Така " саркастичното " изявление на Тръмп се трансформира в застрашаващо за малцината, които му имат вяра сляпо.

Очаквано, обществените мрежи не пощадиха американския президент. Първи бяха някои производители на дезинфектанти и белина, които по занимателен, само че безапелационен метод припомниха на своите консуматори, че препаратите са за всичко друго, само че не и за усвояване, тъй като са токсични, написа Guardian.

Някои се пошегуваха, че пиенето на белина може да отърве ковид от тялото, което населява, а не противоположното.

В резултат на необятния отзив Доналд Тръмп анулира съботния си брифинг, а Белият дом обмисля съществено опцията срещите с медиите да бъдат прекъснати като постоянна процедура, тъй като са огромен удар по рейтинга на президента. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР