Миналата нощ Путин призна окупираните от Русия украински области Херсон

...
Миналата нощ Путин призна окупираните от Русия украински области Херсон
Коментари Харесай

Руската анексия - нов опит за кражба на чужда земя

Миналата нощ Путин призна окупираните от Русия украински области Херсон и Запорожие за самостоятелни страни. От позиция на Москва това е причина въпросните райони да изискат присъединение към Русия. Формалната гала в Кремъл по анексията на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон е още през днешния ден.

Псевдореферендумите, извършени от Кремъл, не могат да прикрият обстоятелството, че става дума за „ неправилен нов опит да се прикрие кражбата на непознати земи “, съобщи американският външен министър Антъни Блинкън и добави, че Вашингтон в никакъв случай няма да признае сходна стъпка.

Съединени американски щати ще оказват помощ, до момента в който е належащо
Според него въпросните референдуми не отразяват волята на народа, а са чисто и просто един нелегитимен театър, режисиран от съветските представители в нарушаване на интернационалното право. Блинкън удостовери обещанието на американския президент Байдън, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна до тогава, до момента в който е належащо.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш на собствен ред съобщи, че анексията на украински земи, проведена от Путин, няма никаква правна стойност.

Правителството в Киев назова последните дейности на Русия нахално присвояване на земя, а президентът Володимир Зеленски привиква през днешния ден изключително съвещание на Съвета за национална сигурност.

Германската външна министърка Аналена Бербок назова гласуването на проведените от Русия псевдореферендуми „ противоположното на свободни и почтени избори “. Хората са били " извеждани от домовете и работните им места " със закани, а от време на време даже и под дулото на оръжие, с цел да гласоподават и да пускат бюлетини в стъклена урна - сподели Бербок.

Резолюция на Организация на обединените нации, която няма късмет

Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк ще гласоподава резолюция, осъждаща подправените референдуми. Това заяви френското председателство. Резолюцията, импортирана от Съединени американски щати и Албания, няма късмет да бъде призната, защото Русия, която е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, може да наложи несъгласие. Въпреки това текстът евентуално ще бъде показан на Общото заседание на Организация на обединените нации по-късно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР