Миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 престъпления

...
Миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 престъпления
Коментари Харесай

Москва брои рушветчиите в Русия и качва данните в интернет

Миналата година в Русия са регистрирани близо 30 000 закононарушения с корупционен темперамент

Русия откри електронен указател, в който ще се вписват данни за държавни чиновници, уволнени като обвинени в корупция и изгубили доверие, написа " Росийская газета ", представена от Дарик. Сайтът ще дава свободен достъп до анкетните данни на съответния служител, информация за държавния орган и поста, от който е бил уволнен.
Регистърът с адрес https://gossluzhba.gov.ru/reestr/ е образуван с разпореждане на съветското държавно управление от 5 март.

Според статистика на вътрешното министерство предходната година в Русия са регистрирани близо 30 000 закононарушения с корупционен темперамент. Около 27 000 от тях са разкрити, добавя вестникът.

В анекс към държавното разпореждане, одобрено от премиера Дмитрий Медведев, се разказват нарушаванията, поради които едно лице може да бъде включено в " черния лист ", показва онлайн изданието " Ура ".

По данни на основния прокурор Юрий Чайка през интервала 2016-2017 година в Русия са били уволнени като изгубили доверие съвсем 1500 корупционери. По този метод се уволняват единствено хора, направили груби корупционни нарушавания, отбелязва " Комерсант ".

" Ще бъдат преброени всички рушветчии в Русия ", уверен е обаче електронният вестник " Деита ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР