Миналата година Тайван беше представен като пример за успешен контрол

...
Миналата година Тайван беше представен като пример за успешен контрол
Коментари Харесай

TSMC и Foxconn ще преговарят за доставка на ваксини в Тайван

Миналата година Тайван беше показан като образец за сполучлив надзор на пандемията от ковид. Сега, когато нараства броят на случаите, застрашаващи жизненоважната софтуерна промишленост в страната в средата на световния дефицит на полупроводници, нейното държавно управление разрешава на мощните си корпорации да купуват ваксини против от COVID-19 от нейно име. Това е извънредно заобиколно решение, само че такова, което има смисъл поради недоволствата на Тайван, че Китай е провалил по-ранните покупко-продажби.

Както оповестяват Nikkei Asia и Reuters, тайванското държавно управление съобщи в петък, че ще разреши на производителя на чипове TSMC и Тери Гоу, създателят на софтуерния колос Foxconn, да водят договаряния от негово име с производителите на ваксини. Както TSMC, по този начин и Гоу обявиха, че се надяват да купят към 5 милиона дози от имунизацията от немската компания BioNTech и да ги дарят на държавното управление.

Не е ясно дали този метод ще успее или не. „ Правителството счита, че може да е по-лесно за фирмите да се свържат с производителите на ваксини или дистрибуторите, с цел да понижат геополитическата интервенция “, сподели един източник пред Nikkei Asia.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР