Миналата година раждаемостта в Китай спадна до рекордно ниското ниво

...
Миналата година раждаемостта в Китай спадна до рекордно ниското ниво
Коментари Харесай

Очаква се китайско държавно приложение за запознанства да се бори с намаляването на населението в страната

Миналата година раждаемостта в Китай спадна до рекордно ниското равнище от 6,77 раждания на 1000 души и се чака да намалее още повече през тази година

Емил Василев преди 5 минути 7 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:46 | 20.03.2023

Александър Аузан пред Forbes: „ Русия изгуби основния си коз “

АвтомобилиИван Давидов - 9:22 | 21.03.2023

5 здрави Мерцедеса, които ще ви откарат до Рая. И други 5, които ще ви откарат до гробището… за коли

АвтомобилиИван Давидов - 9:39 | 20.03.2023

ТОП 10 на колите, които изкарват по милион километра

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Властите на провинция Дзянси в Източен Китай създадоха приложение за запознанства в град Гуиси, който е с население 640 000 души, в опит да увеличи броя на подписаните бракове.

Наречено „ Palm Guixi “, приложението е създадено, с цел да улесни запознанствата на жителите на Дзянси, като свързва самотни консуматори въз основа на информация за произхода им, предоставена в самото приложение.

Както оповестява The Guardian, приложението е част от самодейност в цялата област за увеличение на броя на подписаните бракове, който през последното десетилетие е намалял в цялата страна.

Местните управляващи в други региони на Дзянси възнамеряват събития онлайн, с цел да насърчат общественото взаимоотношение. В град Гаоан над 100 млади необвързани мъже са участвали на събитие в парка Руйчжоу Фуя, където са могли да се облекат в обичайни облекла, да играят игри и да се „ сближат “ между тях, до момента в който усещат „ дълбочината на китайската просвета “.

Кампанията против непостижимите цени на сватбите е един от главните правила на пилотния план в Дзянси. Наскоро държавното управление се опълчи на обичая бъдещият жених да дава пари на фамилията на булката преди брака.

Изнудването за пари или дарове по отношение на брака е неразрешено от Гражданския кодекс на страната. В реалност обаче този бит към момента е необятно публикуван, изключително в селските региони. Със междинна цена на булката от 380 000 юана (55 185,23 долара) Дзянси оглавява неофициалната национална ранглиста на цените на булките през 2022 година.

Според статистическия годишник на Китай, през предходната година са подписани 11,6 милиона брака за първи път, което е с близо 700 000 по-малко от миналата година. Това е доста по-малко от пика през 2013 година, когато броят им е бил 23,9 милиона, оповестява South China Morning Post.

Предвижда се раждаемостта, която предходната година доближи рекордно ниското равнище от 6,77 раждания на 1000 души, защото популацията понижа за първи път от 60 години да продължи да понижава, отразявайки тази низходяща наклонност.

Според Донг Юженг, началник на отдела за развиване на популацията в Гуандун, младежите са подложени на все по-голям напън в персоналния си живот и не могат да си разрешат финансовото задължение на брака, който нормално включва заплащане на жилище и развъждане на деца.

Освен това, въпреки че доста китайски родители към момента мощно предизвикват децата си да се оженят, Донг твърди, че младежите в действителност се радват на свободата на свободния живот.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР