Миналата година Община Бургас изгради паркинг за около 100 автомобила

...
Миналата година Община Бургас изгради паркинг за около 100 автомобила
Коментари Харесай

Изграждат паркинг за още 100 коли в бургаския квартал Изгрев

Миналата година Община Бургас построи паркинг за към 100 автомобила при бл. 39-40 в к-с " Изгрев ". Впоследствие жителите на този регион се възползваха от опциите, които дава на дейните и сговорни съседи новата стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица ".

В останалото свободно пространство сред блоковете те категорично пожелаха да бъдат построени още паркоместа.

Общината е подготвена с план. Той е за паркинг с още 100 места и е включен в оферти бюджет за тази година, който следва да бъде дебатиран и гласуван в локалния парламент, оповестяват от общината.

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо.

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР