Миналата година музикалният конкурс Евровизия си взе извинителна бележка по

...
Миналата година музикалният конкурс Евровизия си взе извинителна бележка по
Коментари Харесай

Фаворитите на Евровизия 2021

Миналата година музикалният конкурс " Евровизия " си взе извинителна записка по медицински аргументи и не се състоя. Тогава България бе огромният любимец и възприятието за открадната купа ни подсети мача против Италия от американското лято на 1994 година, когато съдията се " подигра с труда на момчетата ".

" Евровизия 2021 " ще се организира идната седмица, само че този път без безапелационен любимец. Обикновено спечелилият е явен с помощта на коефициентите на букмейкърите. Колективната мъдрост на хилядите залагащи постоянно дефинира безпогрешно спечелилия. Ситуацията при любимците сигурно ще се промени след двата полуфинала, само че ето кои са те сега.

Италия – Монескин - " Zitti e buoni "



Италия се завърнаха в състезанието преди тъкмо 10 години. Оттогава те изпращат всяка година спечелилия от именития фестивал в Сан Ремо. Това е директно нарушаване на правилото песента да е писана особено за Евровизия, само че на италианците им е простено, тъй като са една от 5-те страни основателки и благодетелки на състезанието.

Името на младите рокаджии значи " лунна светлина " на датски и е обещано от басистката на групата, която има скандинавски корени. Те стават известни в страната си, откакто приключват втори в локалното издание на " X Factor ".

Името на песента пък значи нещо като " Млъквай и се хвани обичайно " и се отличава измежду останалите участници в състезанието с " твърда жица ". Ще е забавно да забележим дали италианска рок ария може да завоюва състезанието.

Шанс за победа: 30%

Франция – Барбара Прави - " Voilà ".



Има едно неписано предписание, че с цел да спечелиш " Евровизия ", не би трябвало да пееш на родния си език. Шегата е, че Англия в никакъв случай не печелят, тъй като постоянно пеят на британски. Тази година и двата най-изявени любимеца нарушават правилото.

Франция избра посредством зрителско гласоподаване певицата Барбара Прави. Тя е от сръбски генезис и рожденото ѝ име е Барбара Пиевич. Дори театралното ѝ име е трибют към славянския генезис на младата изпълнителка.

Прави към този момент е взела участие задочно в състезанието, като написа ария за детската " Евровизия ", която става извънредно известна в обществената мрежа Тик-ток. Сега тя е един от огромните любимци с приятната балада " Voilà ".

Шанс за победа: 20%

Малта – Дестини - " Je me casse "



Може да се каже, че Дестини е позната на родната аудитория, тъй като единствено преди няколко години тя завоюва детското издание на " Евровизия ", което се организира в зала " Армеец ". Тя е печелила редица други състезания, измежду които и малтийското издание на " X Factor ".

Малта са известни, че постоянно показват песента-участник последни (обикновено незабавно след България). Тази година тази тактика проработи добре за тях и песента им се трансформира в безапелационен любимец.

След двете подготовки в Ротердам обаче Дестини не впечатли със театрално наличие и бързо загуби лидерските си позиции.

Шанс за победа: 12.5%

Исландия – Дади Фрейр – " 10 Years "



Дади стана известен предходната година с една от най-запомнящите се песни. Специфичното театрално наличие и музикален жанр му донесоха хиляди почитатели в YouTube.

Тази година песента му не е толкоз известна, само че странното осъществяване още веднъж изпъква измежду останалите участници. Това е ария за всички фенове на електронната музика с сантиментален уклон.

Шанс за победа: 8%

България – Виктория - " Growing Up Is Getting Old "



Виктория няма потребност от показване. Тя към този момент е със статут на Евровизия звезда, поради обичаната на почитателите ария от предходната година - " Tears Getting Sober ".

Тази година българката още веднъж притегли вниманието към себе си с едно от най-силните осъществявания. Според известния уебсайт Wiwibloggs е реализирана рядко виждана връзка сред посланието на песента и театралните решения.

Особено покъртителен детайл е наличието на портрета на бащата на Виктория, за който неотдавна стана известно, че страда от рядката болест на Лу Гериг.

Шанс за победа: 6%

Почетно споменаване

Има още две страни, които съгласно
букмейкърите имат късмет за победа – и .

Кипърската ария набра скорост в последните дни, като мелодичният припев и танцувалният темп дават действителни шансове за победа.

Швейцария пък бе един от огромните любимци още от представянето на баладичната ария, само че неувереното показване на подготовките понижи възможностите на песента.

Шанс за победа: 6%

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР