Миналата година изследователи отварят капака на четвъртата, с надеждата да

...
Миналата година изследователи отварят капака на четвъртата, с надеждата да
Коментари Харесай

Сензация В Археологията! Отвориха Забравен Саркофаг От Древен Египет, Но Това, Което Откриха Вътре Спря Дъха На Учените!

Миналата година откриватели отварят капака на четвъртата, с вярата да намерят най-малко останки превръзки и кости. " Данните преди този момент демонстрираха, че ковчегът е празен или с останки... Има доста повече, в сравнение с се смяташе преди ", разяснява Джейми Фрейзър, водещ откривател и старши организатор в музея.

Мумията, която е " мощно раздрана " е със непокътнати към 10% от тялото. Саркофагът е принадлежал на Мер-Нейт-ит-ес, съгласно йероглифите на капака. Вероятно мумията е с благородно родословие и е чиновник на Господарката на храма на Секхмет. Саркофагът датира от 26-та династия, към 664-525 година прочие Хр.

Саркофагът е добит през 1860 година в Египет от Чарлз Никълсън, някогашен канцлер на университета в Сидни. Оттогава е и в музея на университета, носещ името му, написа нюз.бг.

Фрейзър добавя, че след първичните проучвания смятат, че евентуално останките са от един човек на към 30 години, само че не са сигурни дали са на мъж или жена.

Ковчегът и неговото наличие към този момент са сканирани с лазер, с цел да се сътвори 3D модел и да се изпратят за в детайли компютърно томографско сканиране
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР