Миналата година е била втората най-топла в историята, точно зад

...
Миналата година е била втората най-топла в историята, точно зад
Коментари Харесай

2017 година - втората най-топла в историята

Миналата година е била втората най-топла в историята, тъкмо зад най-знойната 2016 година, като признаците за смяна на климата варират от горски пожари до размразяването на леда в Арктика . Това оповестиха от Центъра за наблюдаване на Европейския съюз, представени от " Ройтерс ".

Службата " Коперник " за климатични промени, първата огромна интернационална метеорологична организация, която регистрира международните температури през 2017 година, разгласи, че те са били приблизително 14,7 градуса по Целзий или 1,2 градуса над епохата отпреди индустриалната гражданска война .

Миналата година е била малко " по-хладна от най-топлата година, 2016, и по-топла от предходната втора най-топла година, 2015 година ", се показва в отчета. Надеждно премерване на международните температури се води от края на XIX век насам.

 Рекорден растеж на CO2 в атмосферата през 2016-а
Рекорден растеж на CO2 в атмосферата през 2016-а

А би трябвало да бъдат съществено намаляван, с цел да не се " пържат " бъдещите генерации

Измерванията поддържат прогнозата на Световната метеорологична организация през ноември, че 2017 година ще бъде втората или третата най-топла след 2016 година, като част от дълготрайна наклонност, провокирана от създадените от човечеството парникови газове.

През 2016 година температурите бяха също по този начин подкрепени от естествения феномен Ел Ниньо, който се случва на няколко години един път и освобождава топлота от Тихия океан.

Миналата година беше най-топлата в историята без въздействието на Ел Ниньо, съгласно " Коперник ", управителен от Европейския център за прогнози за времето.

В Арктика " ледената завивка е била... под междинното, изключително през по-хладните месеци първоначално и в края на годината ".

" Междувременно, Южна Европа беше наранена тежко от дълготрайно засушаване от края на пролетта до есенните месеци. Засушаването докара до дефицит на вода в доста региони и улесниха разпространяването на горски пожари на Иберийския полуостров ", допълват специалистите.

Американският президент Доналд Тръмп, който отхвърля констатацията на учените, че климатичните промени са провокирани от човешката активност, написа в Туитър на 29 декември за изключителния мраз, обхванал Съединени американски щати и сложи под подозрение нуждата от дейности за ограничение на излъчванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР