Миналата година беше силна за повечето участници на Wall Street,

...
Миналата година беше силна за повечето участници на Wall Street,
Коментари Харесай

Въпреки доброто представяне през 2019 г., бонусите във финансовия свят се сриват

Миналата година беше мощна за множеството участници на Wall Street, в подтекста на растежа на повишаването на фондовите пазари. Затова и огромна част от банките в Съединени американски щати реализираха по-добри резултати от авансово заложеното, предава Reuters.

Но до момента в който самите компании порастват сполучливо, бонусите във финансовото сърце на Съединени американски щати или са замразени, или даже спадат. Morgan Stanley да вземем за пример намали общия размер на заплащането за 2019 година на основния си изпълнителен шеф Джеймс Горман (на снимката) със 7% на годишна основа.
 Средната годишна заплата в София е повишена до 19 000 лв. за 10 години
Средната годишна заплата в София е повишена до 19 000 лв. за 10 години

Растежът на възнагражденията от рецесията насам е 110%

Подобна е обстановката и във всички останали водещи капиталови банки - Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup и JPMorgan, съобщи изданието, базирайки се на свои източници. От самите банки не са коментирали публично.

Сред аргументите за това е, че въпреки капиталовото банкиране да пораства, комисионните, които финансовите институции са получили като медиатори при сливания и придобивания, са спаднали доста.
 33 часа са нужни на английските шефове да изкарат междинната за Острова заплата
33 часа са нужни на английските шефове да изкарат междинната за Острова заплата

Малко преди 17:00 часа през днешния ден те към този момент ще са прибрали 29 хиляди паунда

" Пазарите може да порастват, приходите може да порастват, само че това не значи, че и възнагражденията ще порастват ", сподели сбито финансовият съветник Алън Джонсън пред Reuters. Неговта прогноза е, че в най-хубавия случай за работещите на Wall Street
бонусите ще останат без смяна.

За последните години банките автоматизираха доста от дейностите си - от някои сегменти на търговията с акции до откриването на евентуални благоприятни условия за вложение в бизнеси. Освен това те трансформираха дейностите, ориентирайки се към по-спокойните води на ръководството на благосъстояние, съхраняването на корпоративни финанси и кредитирането.

Затова вместо да назначават финансисти, в действителност фокусът на техните HR екипи е ориентиран към привличането на ИТ гении. Същевременно доста от някогашните им чиновници напуснаха към капиталовите фондове, които заплащат по-високи хонорари.

Само през последното тримесечие на предходната година Morgan Stanley освободи 1500 души от капиталовото си поделение да вземем за пример.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР