Миналата година Apple App Store спря потенциално измамни транзакции за

...
Миналата година Apple App Store спря потенциално измамни транзакции за
Коментари Харесай

Apple миналата година е блокирала измамни транзакции в App Store за $2 млрд.

Миналата година Apple App Store спря евентуално лъжливи транзакции за повече от $2 милиарда. Компанията също по този начин отхвърли близо 1,7 милиона приложения, тъй като не дават отговор на стандартите на App Store за конфиденциалност и сигурност, сподели Apple в прес-съобщение.

Apple акцентира, че лъжливите транзакции са блокирани с помощта на многочислените ограничения за отбрана на потребителите, в това число и процеса за инспекция на приложенията в App Store. Компанията означи високото равнище на сигурност на своите платежни решения StoreKit и Apple Pay – повече от 3,9 милиона откраднати кредитни карти бяха блокирани, а механизмите за отбрана не разрешиха повторни транзакции от 714 хиляди сметки.

Близо 1,7 милиона приложения бяха отхвърлени по разнообразни аргументи, в това число и заради опасения за измами и нарушавания на поверителността. Над 153 000 приложения са били неодобрени предходната година поради спам, имитации или дезинформация; в съвсем 29 000 случая повода за отхвърлянето са скрити или недокументирани функционалности на приложението; други 400 000 случая включват нарушавания на конфиденциалността. Почти 105 милиона приложения на Apple Developer Program и 428 000 акаунта на разработчици са отстранени, заради подозрения за машинация. Повече от 282 милиона потребителски акаунта, свързани с лъжливи или екстремистки действия, бяха блокирани, а други 198 милиона лъжливи акаунта бяха блокирани на стадия на основаването им.

Всички тези индикатори Apple даде в предвериите на събитието WWDC, на което компанията анонсира iOS 17 – както се очакваше, тя получи поддръжка от магазини за приложения на трети страни, както е в сходство с новите условия на европейското законодателство. Компанията се съпротивляваше на тази мярка до последно, обосновавайки позицията си със угриженост по отношение на сигурността на потребителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР