Миналата есен се появи информация, че японската корпорация Toshiba се

...
Миналата есен се появи информация, че японската корпорация Toshiba се
Коментари Харесай

Приключи сделката за продажбата на Toshiba Memory Corporation: $18 милиарда

Миналата есен се появи информация, че японската корпорация Toshiba се е съгласила да продаде своя отдел Toshiba Memory Corporation (TMC), профилиран в производството на NAND флаш памет.
Както се очакваше от страна на финансовите анализатори, купувачът е компанията K.K. Pangea, която е част от консорциума Bain Capital Private Equity.



Срещу тази договорка изрично бе срещу Western Digital (WD), тъй като може да понесе загуби в своя бизнес. Причината е, че Toshiba е обвързана с контракти и има взаимни предприятия с компанията SanDisk, принадлежаща на Western Digital. Но през месец 2017 година Toshiba удовлетвори настояванията на WD и компанията се отхвърли от своите юридически искания, които можеха да блокират продажбата.

Сделката бе затворена при последна сума от 2 трилиона и 300 милиона японски йени. Това подхожда на към 18 милиарда $. Но Toshiba не губи контрола върху своя бизнес. След продажбата на TMC, Toshiba Corporation изкупи назад 40,8% от акциите на компанията K.K. Pangea за 350,5 милиарда йени ($3,2 милиарда). Този пакет от акции обезпечава на Toshiba към 40% от гласовете, които дават на японците значително власт в новата конструкция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР