Миналата 2020 година беше катастрофална за световната икономика, в това

...
Миналата 2020 година беше катастрофална за световната икономика, в това
Коментари Харесай

Луксозните марки отчитат рекорди в кризата

Миналата 2020 година беше пагубна за международната стопанска система, включително и за множеството автомобилни производители. Много от тях понижиха производството си и оповестиха планове за съществени съкращения на чиновниците си. В някои страни от Европа имаше месеци, в които продажбите на нови коли записаха спад с до 90% и това утежни още повече ситуацията.
Не всички производители обаче пострадаха от рецесията, породена от пандемията от COVID-19. Оказва се, че първокласните марки се оправят доста добре, като се чака тази наклонност да продължи и през идната 2021 година. Поне по този начин считат специалистите в промишлеността. Ето по какъв начин се оправят обособените марки.
 Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce Африкански крал купи на родата си 120 BMW и 19 Rolls-Royce
Кралят на Есватини (бивия Свазиленд) - Мсвати III, реши да зарадва роднините си и им купе 120 коли на BMW и 19 на Rolls-Royce. Монархът...
Rolls-Royce


Английският производител на групата BMW не съумя да запише връх по продажби. Те даже спаднаха, като това се дължи на промяната на поколенията на Rolls-Royce Ghost, който пристигна в неуместно време. В края на годината обаче поръчките за модела скочиха доста, тъй че компанията я чака една доста сполучлива година.
Lamborghini


С 7430 автомобила, продадени по целия свят, италианският производител регистрира спад от 9% спрямо 2019 година. Той се дължи на затварянето на заводите на марката за три седмици през предходната пролет. През втората половина на годината обаче компанията записа рекордни продажби, като това са най-хубавите 6 месеца в цялата история на марката.
Bugatti
 Съединени американски щати остава без първокласните модели на Mercedes и BMW Съединени американски щати остава без първокласните модели на Mercedes и BMW
Американският президент Доналд Тръмп счита съществено да вгорчи живота на немските производители на първокласни коли. Това оповестява...


Производителят на хиперколи Bugatti рядко разкрива точния брой на продажбите, само че стана ясно, че през 2020 година те не са били рекордни. Президентът на компанията Стефан Винкелман обаче дефинира 2020 година като " трета поредна като рекордни доходи ". Това очевидно значи, че марката се оправя чудесно, което не е изненада предвид на цените на колите му, започващи от няколко милиона евро.
Porsche


През 2020 година Porsche записва спад от 3% в продажбите. Този резултат обаче е по-висок от постигнатото през 2018 година, като приходите за компанията от Щутгарт са рекордни. За 2020 година нейната облага е 28,7 млн. милиарда евро, което е повече от 2019 година. Това ненапълно се дължи на електрическия автомобил Taycan, който е много безценен. Изобщо, Porsche продава най-вече скъпите си модели в най-високи равнища на съоръжение.
Bentlеy


Главният изпълнителен шеф на на Bentley - Адриан Холмарк, разкри по време на видеоконференция, че компанията му е продала 11 206 автомобила през 2020 година Това съставлява растеж от 1,8% спрямо 2019 година Тенденцията наподобява продължава, тъй като през януари тази година Холмарк оповестява, че в Bentley са получили с 50% повече поръчки от през януари 2019 година Трябва също да се означи, че продажбите на марката в Китай са се удвоили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР