Милуоки стана шампион в националната баскетболна асоциация. Отборът на Бъкс

...
Милуоки стана шампион в националната баскетболна асоциация. Отборът на Бъкс
Коментари Харесай

НБА има своя нов шампион

Милуоки стана първенец в националната баскетболна асоциация. Отборът на Бъкс завоюва със 105:98 вкъщи против Финикс и се поздрави с краен триумф в серията за купата след 4:2 триумфа.

Янис Антетокунбо приключи с 50 точки и 14 битки в интерес на спечелилите, изигравайки един от най-великите дуели в плейоф за първото място в Лигата. Това беше трета среща от серията за Антетокунбо с минимум 40 точки и 10 овладени под кошовете топки.

Звездата на Милуоки записа 16 сполучливи от общо 25 стрелби от игра, както осъществя 17 от общо 19 изпълнени наказателни удара.

Титлата е първа за отбора на Бъкс от 1971 година насам и втора в клубната история. Милуоки е общо петият тим в НБА, който печели купата, откакто е изоставал във финалната серия с 0:2 победи.

Крис Пол се отличи с 26 точки за Финикс в първото си присъединяване във заключителен плейоф след 16 сезона в Лигата. Неговият съотборник Девин Букър добави още 19 точки, само че означи единствено 8 от общо 22 изстрела към противниковия панер. Той пропусна всичките си седем опита от зоната за три точки. В предходните две срещи от серията Букър осъществя по 40 точки.

Крис Мидълтън приключи със 17 точки за Милуоки, а Боби Портис се включи от аварийна пейка с 16 точки, а Джейру Холидей вкара 12 точки и подаде 11 асистенции, овладявайки 9 битки под кошовете.

Тимът на Сънс водеше с 47:42 след първите две елементи, само че мощната игра в офанзива на домакините след почивката им обезпечи чаканата половин век купа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР