Милиони руснаци са изправени пред строги нови ограничения заради COVID-19 ...

Милиони руснаци са изправени пред строги нови ограничения заради COVID-19

Русия в здравна криза: Няма легла, хората не искат да се ваксинират

Милиони руснаци са изправени пред строги нови лишения поради Коронавирус -19 от тази седмица след месеци на мудна имунизация , възходящ брой случаи, които доведоха до претоварена система на опазване на здравето . Всичко това е в следствие от недоверието към държавното управление - съмнение , което вкара страната в най-смъртоносната фаза на пандемията до момента .

Във вторник кметът на Москва подреди на всички неимунизирани поданици над 60 години, както и на неимунизирани хора, "страдащи от хронични болести ", да останат у дома в протежение на четири месеца до края на февруари, защото градът се бори с възходящата рецесия .

Президентът Владимир Путин утвърди в сряда предлагането на държавното управление за оповестяване на неработна седмица от 30 октомври до 7 ноември в цяла Русия в експеримент да се ограничи финалната вълна от пандемията. Висши фигури в страната също започнаха намерено да признават, че позицията е ужасна, до момента в който руснаците се насочват към мрачна зима.

Русия регистрира най-високия си брой ежедневни случаи и смъртни случаи няколко пъти през финалните дни и регистрира рекордните 1028 публични смъртни случая в сряда. Експертите показват изоставащата стратегия за имунизация и неуспехът в държавните известия като фактори за нарастването на заболеваемостта, което в този момент заплашва да наводни лечебни заведения в цялата страна.

"Мисля, че страната в този момент изпадна в злополучие ", споделя пред CNN Василий Власов, съветски епидемиолог и някогашен консултант на Световната здравна организация (СЗО). "Надявам се, че скоро ще стигнем до избрана граница, оттатък която няма да отидем, само че това към момента е доста висока заболеваемост и смъртност. Болниците са претоварени ", добавя той, прогнозирайки, че смъртните случаи ще набъбнат още преди края на годината.

Съществуват опасения, че формалните данни на Русия не отразяват реалния мащаб на изключителното състояние за социалното здраве.

"Човек, който умира от дихателна непълнота от Коронавирус , постоянно попада в статистиката като човек, умрял от дихателна непълнота , само че не и от Коронавирус ", изяснява Власов. " Високата заболеваемост в Русия се разглежда като знак за неуспех на страната и обществото ".

CNN по-рано заяви за загрижеността по отношение на съветските чиновници , които не регистрират данните за гибелта от ковид . Руският способ за броене не включва част от смъртните случаи в формалната статистика, съгласно която хората са умряли "с Коронавирус ", само че не "от Коронавирус ", което не дава отговор на препоръките на СЗО.

Правителствените чиновници започнаха да приказват намерено за дълбочината на рецесията . Премиерът Михаил Мишустин съобщи на среща на работна група по Коронавирус -19 във вторник, че тежестта върху лечебните заведения се увеличава съществено , до момента в който губернаторът на Орловския район Андрей Кличков недавна разкри, че районът няма потенциал да хоспитализира повече ковид пациенти.

"Най-ужасната цифра е, че бяхме подготвили 1854 кревати , а през днешния ден към този момент няма свободни кревати . Разбира се, ще освободим още, ще търсим разновидности . Но сега няма кревати разполагаем и това поражда съществени опасения ", сподели Кличков по време на живо излъчване в Instagram.

Усилията на Русия за понижаване на излъчването бяха съществено възпрепятствани от слабата стратегия за имунизация . Само към 30% от популацията е изцяло имунизирано , в страна, където се оферират четири вътрешни имунизации .

Русия има висок % на песимизъм към имунизациите , съгласно голям брой изследвания . Проучване на Ipsos през май откри , че желанието за ваксиниране измежду неимунизирани хора в 15 страни е най-ниско в Русия (41%) и Съединените щати (46%). А изследване , оповестено през септември от Levada-Center, сподели , че 52% от руснаците не са подготвени да се ваксинират .

" Основната подбуда е недоверието към управляващите и информацията, която излъчват ", споделя пред CNN Денис Волков, шеф на Левада-Център - неправителствена социологическа изследователска организация. "От самото начало по главните канали се излъчваше спорна информация: някои споделиха , че би трябвало да се ваксинираш, други споделиха , че това е фиктивна болест ", изяснява той. "Различни теории на конспирацията бяха разпространени в държавните медии. Нямаше ясно поредно обръщение от държавното управление през цялото време . "

Волков също допуска , че една ранна съветска акция за разпространение на личните си имунизации и омаловажаване на задграничните препарати е имала противоположен резултат - тя е засилила терзанията на доста руснаци по отношение на имунизациите като цяло.

"Време е да го кажем искрено : страната е изгубила осведомителната акция за битка с ковид и да изясни на хората нуждата от имунизация ", съобщи заместител - ръководителят на Държавната дума Петър Толстой в събота. " Това е реалност : хората нямат упование на имунизацията ", сподели Толстой, представен от държавната медия РИА Новости.

Във вторник, когато страната реализира нов връх по смъртност от Коронавирус , Кремъл призна своята частична вина за ниските равнища на имунизация . "Разбира се, не всичко, което трябваше да се направи, беше да се осведоми и изясни неизбежността и смисъла на имунизацията ", съобщи представителят на държавния глава Владимир Путин Дмитрий Песков. "Но в това време жителите на нашата страна би трябвало да заемат по- виновна позиция и да се имунизират ", добави той.

Някои райони не престават да вкарват локални лишения според от тежестта на локалната позиция с Коронавирус -19. Но до момента държавното управление поредно декларира , че няма учредения за оповестяване на цялостно блокиране .

"Правителството е предпазливо - не желае да разгневи хората, да ги остави без самун , като затвори стопанската система , което ще ги направи още по-ядосани ", споделя Екатерина Шулман, политолог, пред CNN. "Нацията следи непрекъснат спад в реалните разполагаеми приходи от 2014 година насам. Подкрепата и доверието в президентската власт се спускат от 2018 година Рисковано е да се тласкат хората още повече към ръба ", добави тя.

Източник: dnes.bg