Милиони притежатели на мобилни телефони в Испания са следени тази

...
Милиони притежатели на мобилни телефони в Испания са следени тази
Коментари Харесай

Испания започва да следи мобилните телефони, но отрича да шпионира

Милиони притежатели на мобилни телефони в Испания са следени тази седмица, като част от статистически план на държавното управление, който критици считат за стъпка към шпиониране на популацията, съобщи Би Би Си.

Агенцията за статистика INE упорства, че 8-дневният план е неизвестен и цели да разбере къде вървят испанците денем и нощта.

В него вземат участие трите най-големи оператора на мобилна телефония в страната. Те споделят, че с предаването на данните не нарушават нито един закон, предава БНР.

Каква е концепцията

Статистическата организация желае да наблюдава придвижването на испанците в границите на 8 дни. Първо до техните работни места или за образование от 18 до 21 ноември, а по-късно за почивните дни и за отпуските. Втората част от опита ще е в неделя на 24 ноември, Коледа, и два дни през лятото следващата година.

Трите компании - " Мовистар ", " Водафон " и " Ориндж ", имат за клиенти 78,7% от притежателите на мобилни телефони в Испания, като те получават общо 500 000 евро за присъединяване си в изследването.

Страната е разграничена на 3200 зони с над 5000 поданици във всяка, като операторите ще наблюдават какъв брой и кои телефони се намират във всяка от зоните по друго време от деня. Те ще проучват данните в интервала от среднощ до 6 ч. сутринта, с цел да открият местоживеенето, а по-късно - в интервала от 9 до 18 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР