Милиони жени в Германия ще получават прекалено ниски пенсии на

...
Милиони жени в Германия ще получават прекалено ниски пенсии на
Коментари Харесай

Защо милиони германки живеят с пенсия под 1000 евро


Милиони дами в Германия ще получават прекомерно ниски пенсии на старини, макар че са работили 40 години или повече. Много от тях даже са застрашени от беднотия. На какво се дължи това?

2,7 милиона дами в Германия живеят с прекомерно ниски пенсии

Пенсия под 1000 евро месечно: всяка трета жена в Германия даже. Това научаваме от формалния отговор на Федералното министерство на труда във връзка парламентарно питане на Лявата партия. От информацията на министерството се схваща, че в такова състояние са към 2,7 милиона пенсионерки в Германия.

Непропорционално повече жени с ниски пенсии
Редакцията предлага
За да се натрупат отчисления и точки за пенсия от 1000 евро, хората, които поставят труд в Германия, би трябвало в продължение на 40 години да изкарват трайно над 2844 евро месечно. За пенсия от 1200 евро са нужни 40 години месечен приход от приблизително 3413 евро. Това пресмятане демонстрира, че дамите по-често получават спрямо мъжете. От работещите на цялостен работен ден в Германия единствено 1/3 са дами, само че измежду получаващите ниска пенсия делът на дамите доближава 50% - даже след трудов стаж от 45 години тези дами не могат да разчитат на пенсия над 1000 евро месечно.

Надолу по спиралата на бедността

Като имаме поради инфлацията и към този момент действителната, от която страдат доста дами, това състояние е „ пагубно ", съобщи ръководителят на парламентарната секта на Лявата партия в Бундестага Дитмар Барч, вносител на запитването към министерството.

„ След като са се блъскали 40 години, повече от половината пенсионерки не могат да чакат пенсия по-висока от 1200 евро на месец, " сподели Барч пред „ Редакционна мрежа Германия ". „ Милиони дами са застрашени от срутване към беднотия на старини, " предизвести левият политик.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР