Милиони хора в Южна Америка останаха без ток. Заради авария

...
Милиони хора в Южна Америка останаха без ток. Заради авария
Коментари Харесай

Апокалипсис! Милиони без ток заради авария

Милиони хора в Южна Америка останаха без ток. Заради повреда в основен пункт от електропреносната мрежа без електричество са задачите страни Аржентина и Уругвай, наранени са били и елементи от Бразилия и Парагвай, оповестиха международните организации. 

В Аржентина и Уругвай живеят общо 48 млн. души.

Аржентински медии оповестяват за ненадейно спрели влакове и проблеми със системите за ръководство на трафика. Засегнато е и водоподаването, добавя ДПА. Местната водоснабдителна компания прикани клиентите си да лимитират потреблението на питейна вода до нужния най-малко. Не работеха светофарите, нито бе допустимо да колите да бъдат заредени с гориво. Спряха и всичките шест линии на метрото в Буенос Айрес.

" Масовият срив във взаимосвързаната електрическата система остави задачите Аржентина и Уругвай без електричество ", заяви компанията Едесур Аржентина, написа " Фокус ".

Уругвайската енергийна компания UTE съобщи, че " срив в мрежата на Аржентина е засегнала взаимосвързаната система, оставяйки цялата национална територия без ток, както и няколко провинции на прилежащата страна ". Според изказването системата се е сринала в 7 сутринта (13 часа българско време).

Няколко часа по-късно започнаха да идват известия за възобновяване на зареждането в елементи от Буенос Айрес и по крайбрежната линия на Уругвай.

Въпреки изказванията на фирмите за срив в системите, от министерството на енергетиката на Аржентина обявиха, че аргументите се проверяват и към момента не са открити.  В неделя част от аржентинците би трябвало да гласоподават на локални избори.

Според министерството цялостното възобновяване на услугите ще отнеме няколко часа.

Уругвайската енергийна компания УТЕ (UTE) уточни в туит, че системата й се възвръща от нулата, отбелязва АП.

Според компанията прекъсването на тока се дължи на проблем в аржентинската мрежа. Услугите са възобновени в част от крайбрежните градове и компанията продължава да работи за цялостното им възобновяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР