Милиони хора по света се радват на технологиите, които ние

...
Коментари Харесай

Bosch ECS Career Camp стартира своето второ издание с близо 60% повече участници  


„ Милиони хора по света се радват на технологиите, които ние сътворяваме тук и това е висшото задоволство за всеки аутомотив експерт при нас, макар че работата ни не е лека и е извънредно предизвикателна. В нашата специалност съумяват упоритите, а аз чувствам вашия възторг и упоритостта ви за достижения и съм сигурен, че скоро и вие ще бъдете част от огромното ни семейство ”. С тези думи Динко Русев, инженеринг шеф на Бош Инженеринг Център София, приветства младите експерти, които  ще се образоват във второто издание на Bosch ECS Career Camp – академия за софтуерни разработки в автомобилния бранш.

Усещането, че правиш нещо действително за възстановяване на живота, сигурността и прекарването на хората е повече от вдъхновяващо. Именно то събира най-новите попълнения дружно с ментори и мениджъри от екипа на Центъра в деня на откриването на второто издание на академията. Свидетелство за триумфа на Bosch ECS Career Camp е фактът, че тази година  участниците са с 60% повече спрямо предходното издание.

В новия випуск максимален брой са студентите от Технически университет-София и Факултета по математика и информатика на Софийски университет, а една трета от утвърдените претенденти са девойки. Всички те са избрали да се развиват в аутомотив сферата и то в България.

Още от основаването си през 2019 година Центърът следва тактика на поддръжка за образованието и професионалната ориентировка на младежите в страната, както и за образуване на среда и повече благоприятни условия за придобиване на нови познания и умения посредством нововъведения и технологии. Именно по този начин се ражда концепцията за Bosch ECS Career Camp, където младежите не просто се образоват гратис, само че при сполучливо показване и довеждане докрай  имат опция да стартират работа в Бош Инженеринг Център София като младши експерти. Осемдесет % от участниците в първия випуск на академията към този момент са част от инженерния екип на Центъра, което потвърждава успеваемостта на образованието.
още по темата
„ Предимството на Bosch ECS Career Camp е, че не просто ви образова в някаква нереална дисциплинираност, а ви приготвя на практика. През цялото време ние се стремим да сме оптимално покрай вас, приспособяваме образованието по отношение на знанията и опциите ви, с цел да ви бъдем потребни и да помогнем за мощния старт във вашата кариера ”, обръща се към новите участници Момчил Станчев, началник отдел в Бош Инженеринг Център София.

Той показа пред курсистите обособените стриймове на образованието, които тази година са с два повече от първата инженерна академия и включват: Application programming with Embedded Modern C++; System programming with Embedded C; Testing for Automotive; DevOps in Automotive и Systems and Requirements Engineering.

След представянето на образователната стратегия в Bosch ECS Career Camp, тюторите – ментори от екипа на Центъра, разпределиха младежите по посоки, срещнаха ги със спецификите на образованието, което се организира в хибриден формат, и им дадоха първия на практика проблем.

Програмата съчетава разнообразни на практика извършения, както и демонстрации на основани в Центъра технологии. Bosch ECS Career Camp дава опция за бързо струпване на знания за новаторски артикули като системи за самостоятелно шофиране, инструментални клъстъри, интелигентни екрани, централни компютри за коли, електрически колела, камери и Computer vision, системи за автоматизирано паркиране, нужни за придобиване на подготовка и сериозна подготовка в тази сфера. Водени от едни от най-хубавите експерти в бранша, випускниците ще придобият фундаментални познания, съчетани с приложни механически умения за работа по планове и цялостни решения, свързани с бъдещето на автомобилната промишленост.

Младите гении, които към този момент са част от Bosch ECS Career Camp, с подготвеност одобриха предизвикването. С неспокойствие следим развиването и чакаме да забележим по какъв начин ще се оправят с виновната задача и каква част от тях ще продължат задачата на екипа на Центъра – посредством софтуерни технологии да обезпечи по-безопасно шофиране, с грижа към околната среда и обществото.

наличие от Бош
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР