Милиони европейци говорят по важните теми за бъдещето на Стария

...
Милиони европейци говорят по важните теми за бъдещето на Стария
Коментари Харесай

Европа говори на btvnovinite.bg и в още 18 водещи европейски медии - slava.bg

Милиони европейци приказват по значимите тематики за бъдещето на Стария континент в интернационален план, който се осъществя благодарение на водещи медии в близо 20 страни. bTV Новините поддържа на територията на България медийната платформа „ Европа приказва “ (Europe Talks), която събира хора с разнообразни политически визии в разговор по тематиките, които ги вълнуват.

Коронавирус, безработица, световна неустановеност, развиването на Европа и връзките с Русия – това са единствено част от тематиките, които „ Европа приказва “ слага. Всеки може да се включи в дебата като отговори на въпросите в анкетата до 30 ноември. В идващия стадий на плана, всеки, който има предпочитание, може да се срещне и да дебатира с европеец от друга страна, който е на противоположното мнение по съответната тематика.

„ Европа говори” се осъществя по самодейност на немската онлайн медия „ Ди Цайт “, а измежду сътрудниците са още „ Ла Република “, „ Газета Виброча “, „ Дер Щандарт “, “Франс 24” и други.

Главният редактор интернационалните вести в редакцията на bTV Кристина Баксанова разяснява: „ Ние към този момент имаме добър опит в взаимната работа и обмяната на хрумвания с сътрудници от разнообразни задгранични медии. „ Европа приказва “ е и опция да се чуят българските позиции в този публичен европейски спор.”

„ За нас е значимо, че сме част от този план, тъй като желаеме до българската публика да доближат тематиките и концепциите, които движат Европа напред в този сложен миг.” Това показа Явор Николов - основен редактор на btvnovinite.bg.

„ Ди Цайт “ дефинира плана като „ обществен опит “ или „ политическа платформа за запознанства “, като в предходните издания са взели участие над 100 000 души, а през 2019 година в дебатите са се присъединили хора от 33 страни. Много от тези хора не престават да поддържат връзка и признават, че срещата с другата позиция към дадени проблеми им е помогнала да схванат света по-добре.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР