Милиони американци могат да загубят жилищата си, когато федералните и

...
Милиони американци могат да загубят жилищата си, когато федералните и
Коментари Харесай

Милиони американци под риск да останат на улицата

Милиони американци могат да изгубят жилищата си, когато федералните и локалните за изпъждане изтекат в края на годината , демонстрират данните на все по-голям брой проучвания, съобщи CBS News.

Доклад, оповестен този месец от Националната коалиция за жилища с ниски приходи (NLIHC) и Университета в Аризона, пресмята, че още през идващите месеци могат да бъдат изселени 19 милиона души.

Освен че е филантропична злополука, рецесията заплашва да изостри пандемията на ковид, предизвестява идно изследване в Journal of Urban Health.

Броят на американците, които към този момент се затрудняват да заплащат наем, непрестанно нараства от лятото насам, съгласно изследването на пулса на семействата на Бюрото за броене на популацията. В последното изследване от началото на ноември 11,6 милиона души показват, че няма да могат да се заплащат наема или ипотеката от идващия месец.

В началото на септември американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите не разрешиха изселванията до края на годината, като мярка за понижаване разпространяването на ковид. Мярката пази наемателите, които печелят по-малко от 99 000 $, само че са изгубили приходи по време на пандемията и е евентуално да останат без дом, в случай че бъдат изгонени.

Много щати и градове също оферират отбрана на наемателите напролет и лятото, а други основават стратегии за подкрепяне на наемите, с цел да оказват помощ на наемателите да свържат двата края. Двете стратегии бързо изтичат.

Ситуацията може да доближи спешни равнища през новата година.
 Безработните в Съединени американски щати отново започнаха да се усилват
Безработните в Съединени американски щати отново започнаха да се усилват

778 000 души са ссе записали на борсата

Тъй като Конгресът към момента не е приел следващия пакет за облекчение на ковид, към 12 милиона американци може да изгубят компенсациите си за безработица в деня след Коледа. Внезапното понижаване ще понижи приходите с към 19 милиарда $ на месец, съобщи Нанси Ванден Хутен, водещ икономист в Oxford Economics, в изследователска записка.

Припомняме, че, че 742 000 американци са подали документи за обезщетение за безработица през предходната седмица. Това е първо нарастване от началото на октомври, което съответствува с растежа на новите случаи на ковид в Съединени американски щати, написа " Гардиън ", базирайки се на данни на Министерството на труда.

Повече от 21 милиона американци получават държавни помощи под някаква форма поради безработица.

Няма вяра все още за пробутване на нов финансов пакет в Конгреса.

По-миналата седмица бе обявено, че

Последни данни за разпространяването на ковид в страната демонстрират, че Съединени американски щати записват към 97 000 новозаразени за денонощие и над 900 умряли. Така, общо над 13 млн. американци са с позитивни проби, а умрелите са повече от 270 000, което слага страната на първото място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР