Милионерката Лора Виденлиева, вдовица на основоположникът на мобилната индустрия в

...
Милионерката Лора Виденлиева, вдовица на основоположникът на мобилната индустрия в
Коментари Харесай

Майката на Руши избяга с частен самолет и 15 куфара с бижута от ЮАР

Милионерката Лора Виденлиева, вдовица на основоположникът на мобилната промишленост в България и екс президент на „ Левски “ Владимир Грашнов, е напуснала скоропостижно имението си в Южна Африка с частен аероплан, уплашена от кървавите протести и сражения в ЮАР, избухнали след неоправдателната присъда на някогашния президент Джейкъб Зума.

Шармантната бизнесдама е отпрашила преди седмица дружно с новия си брачен партньор Георги Юруков и с още няколко свои другари към Италия, където има тузарска къща на брега на езерото Лаго Маджоре, разкриват пред „ Уикенд “ близки до Виденлиева. Според думите им, майката на попзвездата Руши Видинлиев се е изръсила с над 30 000 $, с цел да наеме по неотложност 12-местен частен аероплан с реактивен мотор, с който е отлетяла от Кейптаун. Лора Виденлиева е отпътувала към Италия с над 15 куфара, в които натъпкала най-ценните си бижута и скъпоценности.

В ЮАР към този момент повече от седмица се водят яростни сражения сред силите на реда и стотици хиляди поддръжници на подсъдимият за корупция някогашен южноафрикански президент Джейкъб Зума, с който прочее Лора Виденлиева се познава персонално. Масовите митинги ескалираха във въоръжени протести в Йоханесбург и в провинция Квазулу-Натал, при които бяха убити над 250 индивида, а управляващите извадиха против бунтовиците близо 25 000 незабавно мобилизирани военни. Южна Африка и в този миг е в положение на революция, а напрежението се усеща даже в града на милионерите Кейптаун, въпреки епицентърът на кървавите събития Йоханесбург да е на разстояние от 1000 км.

„ Въпреки, че в Кейптаун към този момент няма кървави конфликти сред протестиращи и силите на реда, множеството богаташи с къщи на брега на Атлантическия океан към този момент напуснаха именията си. Тежковъоръжени с картечни автомати и пушки служители на реда обикалят из града и това основава чувство за идни всеобщи безредици. Всички значими клечки напуснаха града и сложиха именията си под засилена защита, с цел да бъдат предотвратени възможни мародерски нападения “, признават българи, живеещи в Кейптаун. В други градове на Южна Африка тълпи от ядосани тъмнокожи опустошават и плячкосват магазини и бутици, а силите на реда не могат да овладеят ситуацията.

Уплашена от изключителното състояние в ЮАР, Лора Виденлиева е била измежду първите заможни поданици на Кейптаун, напуснали града. Вдовицата на Владимир Грашнов, чието персонално благосъстояние се прави оценка на над 150 милиона $, е почетен жител на Кейптаун от десетилетие и има помпозно имение с 4 декара двор в подножието на „ Плажа на синята планина “ – най-скъпият жилищен регион в града.

Сега пред портите на южноафриканския дворец на Лора Виденлиева бдят въоръжени частни охранители, а 68-годишната милионерка следи с паника събитията от къщата си на брега на езерото Лаго Маджоре, ситуирана край залива Точе в котловините на Италианските Алпи. „ Лора ще остане в Италия най-малко до есента, когато се надява ситуацията в ЮАР да се успокои и да бъде избегната гражданската война “, признава другарка на бизнесдамата от родния шоуелит.

След като втория й брачен партньор – босът на „ Мобилтел “ и „ Левски “ Владимир Грашнов умря от скоропостижен рак през 2001 година, Лора Виденлиева се реалокира да живее в Кейптаун. През 2017 година тя изненадващо се омъжи за трети път в живота си, избирайки за собствен брачен партньор художникът Георги Юруков. Като брачен подарък Виденлиева купи за себе си и новия си мъж къща в Италия, с цел да разполага с влиятелен парцел и в Европа. В България Виденлиева още поддържа палата си в „ Драгалевци “, въпреки от години да не се е прибирала в родината.

„ Разнасяха я, че пилее торби с пари за ненужни покупки, само че в този момент се оказва, че Лора доста прозорливо е вложила в влиятелен европейски парцел и няма да остане без покрив над главата си какъвто и да е развоя на събитията в ЮАР “, одумват Виденлиева приятелите й от родния елит.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР