Милионерът Кирил Петков се шири в палат за половин милион

...
Милионерът Кирил Петков се шири в палат за половин милион
Коментари Харесай

Вижте тайния палат на Кирил Петков в София

Милионерът Кирил Петков се шири в дворец за половин милион на столичната ул. „ Цар Шишман “, само че до неотдавна се е ширил във внушителна къща в София. Палатът е ситуиран в софийския квартал „ Бъкстон “, а на адреса на парцела е записана и компанията на неговата жена – канадката Линда.

Към момента семейство Петкови пo неизвестно какви аргументи е решило да напусне къщата от 270 квадрата, колкото три естествени жилището, и тя се отдава чартърен против внушителната сума от 1800 евро, или 3500 лв., освен това без включен Данък добавена стойност. В обявата е упоменато, че къщата се отдава с отчасти обзавеждане. Вероятно останалата част от мебелите Кирил и фамилията му са взели в жилището на пъпа на София.

От данните за парцела излиза наяве, че е след главен ремонт, има два етажа плюс таван, който също е кадърен за обитаване. Имотът върви и с място за паркиране за общо 3 автомобила и склад в приземната част от 45 квадрата. На всеки етаж има по една баня с тоалетна. На първо равнище са ситуирани кухня, столова и две дневни пространства вид хол, на второ - три независими спални и хигиеничен възел. Към таванското помещение, от което брачната половинка на Петков – Линда, има и фотоси по какъв начин прави йога, води стълба. Къщата има и тераси, само че по-впечатляващ е просторният двор с буйна растителност, ливада, външно барбекю, беседка и хамак.

Според брокери действителната цената на къщата все още би била над половин милион лв., като се вземат поради парцелите, които се продават в съседство. В обществените мрежи на Петков и жена му към момента участват фотоси от предходното им жилище, както и от сбирките им в уединения двор, полети с щедро количество шампанско.

Настоящият им апартамент също не отстъпва по разкош

на къщата и разполага със задна градина, в която отново могат да се събират с другари и да гуляят надалеч от любопитните погледи на минувачите по улицата. В тлъстата си банкова сметка новоизлюпеният партиен водач има спестявания за още най-малко два такива парцела. От декларацията му пред КПКОНПИ стана ясно, че на влог в чужбина, без да уточни коя е страната, той държи 700 000 $, или 1 120 000 лв.. Колосалната сума евентуално е насъбрана от предприемаческия бизнес на Петков, само че за какво е избрал да я съхранява отвън България, остава тайнственост.

У нас банковите му влогове са надалеч по-оскъдни. В родна банка е внесъл едвам 20 хиляди лв., а в графата налични парични средства в декларацията си, които могат да бъдат и суми в кеш, е писал, че има 50 хиляди $, което е към 80 бона.

Съпругата му Линда няма спестявания на свое име и е разбираемо, поради тлъстата чужбинска сметка на мъжа й. За сметка на това двата фамилни автомобила, които Петкови имат, са вписани на имената и на двама им като благосъстоятелност, добита по време на брачния им съюз. Докато бе министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Румен Радев , Кирил, прочул се с прякорите си Харварда и Канадеца, си купи нова кола на марката „ Лексус “ за 60 бона. Жена му пък кара британско дамско украшение „ Мини Купър “, купено за 13 500 лв., написа „ Ретро “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР