Милиардерът мениджър на хедж фондове сър Крис Хон получи бонус

...
Милиардерът мениджър на хедж фондове сър Крис Хон получи бонус
Коментари Харесай

Милиардерът, който взе най-големия бонус в британската история

Милиардерът управител на хедж фондове сър Крис Хон получи бонус от 479 млн. $, откакто фондът му The Children`s Investment Fund Foundation регистрира 66% скок на облагите преди налози, които доближиха 695 млн. $.

Смята се, че това е най-високата годишна сума, плащана в миналото на един човек във Англия и се равнява на 940 000 английски лири дневно. Това е 9000 пъти над междинната заплата в Обединеното кралство и 1700 пъти повече от сумата, изплатена на премиера Борис Джонсън.

Огромното заплащане на Хон от 479 млн. $ (343 млн. паунда) е доста по-висок от предходния връх от 323 млн. паунда, платени на Дениз Коутс, мажоритарния акционер в компанията за спортни
залози Bet365, през 2018 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-богатият човек на Русия Владимир Потанин сложи нов рек...

Невероятната сума е изплатена като дял от TCI, хедж фондът, основан през 2003 година, към персоналната компания на Хон TCI Fund Management Limited, съгласно публични документи. Възнаграждението е за финансовата годината до 29 февруари 2020 година

Сметките на TCI Fund Management, която е 100% благосъстоятелност на Хон, демонстрират, че общите средства на акционерите ѝ са 1,94 милиарда $. Състоянието му се прави оценка на към 6 милиарда $ по данни на списание Forbes.

54-годишният Хон е някогашен шеф на английския финансов министър Риши Сунак, който му е оказал помощ да ръководи хедж фонда си. Милиардерът е наследник на авто монтьор от Ямайка, който емигрира във Англия през 60-те години, наема Сунак през 2006 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е на 4, когато идва от Турция в Германия. Тогава татко му работел в завода на Ford в Кьолн. Д...

Агресивната акция на TCI в холандската банка ABN Amro докара до продажбата ѝ на Royal Bank of Scotland. Именно заради причина RBS за малко банкрутира по време на финансовата рецесия от 2008-09 година Хон твърди, че той е основният основател на рискованата договорка е негова. Сунак напусна TCI през 2009 година

TCI, която има огромни дялове във Visa, Microsoft, компанията-майка на Гугъл - Alphabet и канадска железопътна компания за петролни транспорти, регистрира облага преди налози от 695 млн. $ по отношение на 420 млн. $ година по-рано. Оборотът ѝ се е нараснал от 472 млн. до 888 млн. $. Хедж фондът е благосъстоятелност на офшорна компания на Каймановите острови, само че действителният притежател е Крис Хон.

Макар да печели големи суми, Хон не е по никакъв начин свидлив. Той е един от най-щедрите филантропи в Обединеното кралство и е раздал 386 млн. $ посредством персоналната си благотворителна организация Children’s Investment Fund Foundation през 2019 година, съгласно последните налични данни.

Справянето с климатичните промени централно място в задачата на неговия хедж фонд и благотворителна организация. Ето за какво шефовете на компании, които не разкриват въглеродните си излъчвания, стават цел на милиардера.

Той е и най-големият самостоятелен донор на организацията Extinction Rebellion, която приканва обществата да се разсънят и да вземат незабавни ограничения против изключителната климатична обстановка. " Човечеството нападателно унищожава света с изменението на климата и има незабавна потребност всички да се събудим за този факт ", споделя Хон през 2019 година Смята се, че фондацията му е поела ангажимент да подари 200 000 паунда за тази идея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР