Милиардерът Магомед Халидов, наричан още Мебелния крал на Москва, е

...
Милиардерът Магомед Халидов, наричан още Мебелния крал на Москва, е
Коментари Харесай

Шокиращо! Заклаха „Мебелния крал на Москва” – милиардера Магомед Халидов, два трупа след мафиотски скандал между чеченски фамилии

Милиардерът Магомед Халидов, именуван още „ Мебелния крал на Москва ”, е бил заклан по време на спор. Лекарите се борят за живота му. Той е бил ранен тежко по време на скандал с различен чеченски жанр – Байсурови. От полицията в Москва оповестяват, че по време на престрелката край прочут ресторант в съветската столица са потърпевши четирима от семейството Байсурови – двама от тях починали, а другите двама – тежко ранени.

Засега не е ясно каква е повода за стълкновението. Според проверяващите една от версията е, че разногласието сред двата огромни чеченски клана е зародил поради различия в бизнеса в отдаване чартърен на първокласни недвижими парцели и задължения.

Битката се е разиграла пред елитният ресторант Хилс, който притегля в Москва най-вече ценители на авторската кухня. През нощта в полицията е получен сигнал за престрелка към два гаража на улицата наоколо до заведението. По-късно излиза наяве, че там се срещнали представителите на двата клана – Байсурови и Халидови. Престрелката е била напълно къса, само че за сметка на това с печални последици.

Милиардерът Магомед Халидов е закаран в болничното заведение от свои родственици, лекарите и сега се борят за живота му, само че не дават гаранция, поради множеството нанесени удари с нож.

Разследващите считат, че преди абсурда двата рода са били сътрудници, само че в един миг е зародил скандал поради доста огромна сума пари, която и двете страни не са могли да поделят.

Магомед Халидов е от дълго време прочут в московските бизнес – кръгове, както и измежду така наречен „ силоваци”. Заедно с двамата си братя той е считан за един от притежателите на мебелните центрове „ Гранд” и „ Трите кита”.

Магомед идва в Москва още през 90-те години. Тогава тъкмо стартира кооперативното придвижване, само че с какво тъкмо се е занимавал той, никой не може да удостовери с меродавност.

Малко по-късно се свързва с бъдещия си сътрудник Сергей Зуев, който открива и един от най-големите мебелни комплекси. И до ден сегашен не е явен произхода на 25-те милиона $, които Магомед влага в общото начинание.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР