Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет признава, че се тревожи за няколко

...
Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет признава, че се тревожи за няколко
Коментари Харесай

Богатите също се страхуват. Какво тревожи оптимиста Уорън Бъфет?

Милиардерът вложител Уорън Бъфет признава, че се тревожи за няколко неща, само че триумфът на компанията му не е измежду тях.   Запитан в изявление за предаването на CNBC дали се тормози за бъдещето на Berkshire Hathaway на фона на актуалните стопански усложнения – от банковите разтърсвания до възходящите лихвени проценти, той споделя:    „ На 92 години имам други неща, за които да се безпокоя... безпокоя се за нуклеарната опасност. Тревожа се за нова пандемия в бъдеще…,, споделя Бъфет. „ Никога обаче не си лягам обезпокоен за Berkshire “, прибавя той.    Откакто Бъфет пое Berkshire Hathaway през 1965 година, компанията се разрасна до една от най-големите в света с пазарна капитализация над 707 милиарда $ и портфолио от вложения, включващо Geico, Dairy Queen, Duracell и Fruit of the Loom, показва CNBC.   Бъфет също по този начин е прочут със своя оптимизъм – нещо, на което се дължи неговият триумф, съгласно негови близки другари като Мелинда Френч Гейтс. През 2017 година специалист в региона на данните направи разбор на посланията в годишните писма на Бъфет до акционерите и откри, че в продължение да десетилетия те са изпълнени с позитивизъм.   Това проличава и в неговите капиталови тактики: Бъфет е прочут последовател на избора на вложения, в които вярвате, без значение от настоящата им цена, и на това да се възползвате от спада на акциите, с цел да купите повече компании, на които имате доверие.
  Когато акциите падат, „ бих споделил на вложителите, не наблюдавайте пазара от близко “, споделя Бъфет пред CNBC през 2016 година по време на интервал на неустойчивост на пазара.

Неговият оптимизъм в последна сметка се корени в неговата самонадеяност, отбелязва CNBC.   „ Ако си мислех, че няма да мога да правя по-добра от прилична работа при ръководство на риска в Berkshire Hathaway, щях да съм вманиачен да поема тази отговорност “, споделя Бъфет в Squawk Box.   Когато Бъфет се сблъска със заплашителен проблем, който е отвън неговия надзор – като нуклеарна война или бъдещи пандемии – той се пробва да смекчи напрежението си, като се концентрира върху обстановки и задания, с които може да се оправи самичък и зависят от него самия, изяснява още той.   „ Тревожа се за неща, за които никой различен не се тревожи, само че не мога да разреша всичките “, разяснява Бъфет. „ Не бих могъл да реша проблемите при нова пандемията, само че за всичко друго, което зависи от мен, би трябвало да диря решения.    В изявлението Бъфет също по този начин споделя, че хората обичат да се оплакват, като не си дават сметка, че са „ по-добре спрямо всяко друго време в историята “. „ Откакто съм се родил през 1930 година, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е повишен шест или седем пъти “, отбелязва той. „ Днес множеството хора не работят в събота и неделя, а когато бях дете, всички работеха в събота. Ако бях роден преди 150 години, зъболекарят щеше да ме лекува с уиски “, споделя още Бъфет.    Що се отнася до възприятието за сигурност за бъдещето на Berkshire Hathaway, Бъфет към този момент е избрал идващия основен изпълнителен шеф на своята компания – Грег Абел, който споделя, че не възнамерява да се отклонява от печелившата формула на Бъфет.    Бъфет от своя стана споделя, че мениджърите в харесват автономията, която самият той им дава, само че Грег Абел съумява да извлече от тях и дисциплинираност. „ Той им дава и двете, успявайки да внесе повече дисциплинираност, в сравнение с аз бих могъл “, показва милиардерът.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР