Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис,

...
Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще подкрепи републиканеца Рон Десантис,
Коментари Харесай

Мъск подкрепи съперник на Тръмп

Милиардерът Илон Мъск разгласи, че ще поддържа републиканеца Рон Десантис, в случай че губернаторът на Флорида, спечелил неотдавна втори мандат, се кандидатира за президент.

" Предпочитам идващият президент да бъде някой, който е рационален и е центрист. Надявах се държавното управление на Байдън да се окаже такова, само че към този момент оставам отчаян ", написа Мъск в Twitter. В последващо известие в обществената мрежа той отговори с " Да " на въпрос дали би подкрепил Десантис на президентските избори през 2024 година

" Напомням, че бях огромен последовател на тандема Обама-Байдън в президентството и с принуда избрах Байдън пред Тръмп ", написа новият притежател на Twitter.

Преди приключилите частични избори в Съединени американски щати, Мъск изрично поддържа Републиканската партия на Доналд Тръмп. След това завърши договорката с Туитър и смъкна ветото върху акаунта на Доналд Тръмп. Бившият президент обаче отхвърли да се върне в обществената мрежа и в този момент мнозина се питат дали пък Мъск не си отмъщава на Тръмп. 

Всъщност, още през юни Мъск разгласи, че е податлив да поддържа Десантис на президентските избори през 2024 година, и тогава добави, че губернаторът на Флорида би победил с лекост Байдън. Помолен в оня миг да разяснява поддръжката на Мъск, Десантис се пошегува по следния метод: " Приветствам поддръжката на афроамериканците, какво да кажа. " Мъск, който е бял, е израснал в Южна Африка.

Десантис е изключително известен измежду консерваторите с това, че оглави културните войни по въпроси като расата и пола. Управлението му като губернатор беше белязано от съпротивата му против здравните ограничения, свързани с пандемията, прокарването на закон за ограничение на разискването на ЛГБТ въпроси в учебните заведения и враждата му с Walt Disney.

На частичните избори Десантис победи противника си от демократите Крис Крайст с съвсем 20-процентна преднина и бе избран отново за губернатор, с което затвърди статута си на изгряващата звезда на Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР