Милиардерът и съосновател на Tesla Илон Мъск провокира пълен хаос

...
Милиардерът и съосновател на Tesla Илон Мъск провокира пълен хаос
Коментари Харесай

Илон Мъск вбеси Украйна с мирен план, повтарящ условията на Путин

Милиардерът и съосновател на Tesla Илон Мъск предизвика цялостен безпорядък в Twitter - довел до реакции даже от президента на Украйна Володимир Зеленски - със серия от размишления и анкети за войната, повтарящи опорните точки на Путин.

Тирадата на Мъск стартира със личен " проект за мир " сред Украйна и Русия, която разгласи за надали не непобедима поради тройно по-голямото си население.

Какво включва предлагането му:
Референдумите в анексираните Херсон, Донецк, Луганск и Запорожие да се повторят под наблюдението на Организация на обединените нации. " Русия да си тръгне, в случай че това е волята на хората ".Крим да стане публична част от Русия, " откакто е бил такава от 1783 година до грешката на Никита Хрушчов " Водоснабдяването до Крим да се гарантираУкрайна да остане неутрална
" Има висока възможност това да бъде крайният резултат - въпросът е какъв брой хора може да умрат преди този момент. И заслужава да отбележим, че е допустимо, въпреки и едва евентуално, резултатът от този спор да е нуклеарна война ", написа Мъск.

Let’s try this then: the will of the people who live in the Donbas & Crimea should decide whether they’re part of Russia or Ukraine
— Elon Musk (@elonmusk)
Тирадата му продължи с стартирането на анкета с въпроса " съгласни ли сте, че волята на хората, живеещи в Донбас и Крим, би трябвало да е решаваща за това да са в Украйна или в Русия ", както и пояснения, че възможна пълноценна война ще донесе заличаване и за двете страни при слаби шансове за победа на Киев.

Необяснимият завой на Мъск в посока Москва е неочакван, доколкото самият той помагаше на Украйна през цялото време на войната, като предоставяше сателитните връзки Starlink на армията. Досега той се третираше като огромен другар на украинската идея.

Всеки от туитовете му събираше по сред 5000 и 45 000 мнения и споделяния от хора, които се възмущават или поддържат тезата му.

Украинският президент Володимир Зеленски също реши да му отговори уместно - със лична анкета в Twitter:

" Кой Илон Мъск харесвате повече? ", попита Зеленски, като даде две варианти - " Този, който поддържа Украйна " или " Този, който поддържа Русия ".

Which do you like more?
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Съветникът му Михайло Подоляк написа: " Tesla несъмнено е хубава кола, само че през днешния ден избирам HIMARS ".

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба подсети на Мъск, че " хората, които оферират Украйна да се откаже от народа и земята си - сякаш с цел да не нервират афектирания Путин и да спасят Украйна от премеждия - не трябва да прикриват с думата " мир " мисълта си " Нека руснаците да убиват и изнасилват още хиляди почтени украинци и да завладяват още територии ".

Постоянният представител на Киев в Организация на обединените нации Сергей Кислица също предложи на Илон Мъск да не се намесва във въпроси от интернационалните връзки, тъй като размислите му във връзка нелегално окупираните територии на непозната страна са безполезни.

Съветникът на Зеленски Алексей Арестович изясни държанието на Мъск не като поддръжка за Путин, а като част от предизборното опълчване в Съединени американски щати преди ноемврийските частични избори за Конгреса.

" Мъск симпатизира на републиканците, а при тях има много хора, които развиват сходни странни мисли. На второ място - на Запад има наклонност срещу насилието и за непричиняване на зло. Трябва да разбираме, че колкото по-високо са хората, толкоз повече измежду тях има " ш*****ци ": астролози, гурута и сходни. Хората като Мъск са склонни да се увличат по това ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР