Милиардерът Джак Ма, който отдавна открито защитава културата на извънреден

...
Милиардерът Джак Ма, който отдавна открито защитава културата на извънреден
Коментари Харесай

12-часова работна седмица? Може, с помощта на изкуствен интелект

Милиардерът Джак Ма, който от дълго време намерено пази културата на ексклузивен труд в Китай, съобщи, че хората би следвало да могат да работят единствено 12 часа на седмица с помощта на изкуствения разсъдък, заяви организация " Блумбърг ".

Хората биха могли да работят единствено три дни седмично, четири часа на ден благодарение на софтуерния прогрес и промяна в просветителните системи, сподели Джак Ма на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

Основателят на " Алибаба " (Alibaba) означи, че развиването на технологиите въпреки всичко няма да докара до закриване на работни места.

Той приказва на една сцена с основния изпълнителен шеф на " Тесла " (Tesla Inc.) Илон Мъск, който строи индустриални уреди в града.

Джак Ма основа " Алибаба " през 1999 година в град Ханчжоу и я трансформира в една от най-големите в света компании за електронна търговия. През 2018 година положението му бе оценено на над 30 милиарда $. Той е в топ три на най-богатите хора в континентален Китай, напомня ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР