Милиардер номер едно на Русия, според списание Форбс, направи удар

...
Милиардер номер едно на Русия, според списание Форбс, направи удар
Коментари Харесай

Най-богатият руснак наказа любимия си син

Милиардер номер едно на Русия, съгласно списание Форбс, направи удар в работата си, само че получи и тежко отчаяние в фамилията.

„ Железният крал “, както назовават по света Алексей Мордашов, притежател на „ Северстал “,  златодобивната компания „ Нордголд “ и притежаващ дял от куп европейски компании, сред които ТУИ, в пандемичната 2020 година съумя да прибави още 3,9 милиарда $ към благосъстоянието и то надвиши 20 милиарда $. На час той печели по 500 000 $.

Любимият му наследник обаче му сервира такава неприятна изненада, че Мордашов въобще не съумява да се зарадва на извоюваните пари.

Никита, който е от втория му брак, получи още преди години акции от златната компания. Оказа се, че няма упоритостите на баща си. Младежът бил признат за студент във Висшето учебно заведение по стопанска система, само че не съумял да вземе изпитите си. Нещо повече – бил изключен от института, което като се има поради въздействието на татко му, значи, че оценките са били извънредно отчайващи.

Мордашов му дал последна опция - да се яви  изпит, с цел да премине на образование в Лондон, само че наследникът получил най-ниската оценка – 2,6 точки от 10 вероятни, написа Форбс.

Приятелите му обяснявали по какъв начин 20-годишния Никита нямал никакво предпочитание да следва, тъй като харесвал живота си на милиардерски наследник.

Баща му обаче по този начин се вбесил, че го пратил в казармата като отхвърлил всевъзможни молби на някогашната си жена да не прибягва до това тежко наказване. Всеизвестно е, че съветските казарми, меко казано, не са мечтани от „ мамините синчета “, тъй като там бързо ги приземяват. Ако бащината повеля към военните е: не го жалете, идващите месеци за Мордашов- младши се обрисуват много неприятни.    

Алексей Мордашов има общо 7 деца от трите си брака. Най-големият, от първия брак, от години не контактува с татко си, даже смени семейството си. Никита и Кирил са от втората брачна половинка, с която се разведоха преди десетина година. Оттогава третата жена му нации 4 деца, три от които учат в най-престижното руско-английско учебни заведения, благосъстоятелност на милиардера. Последната му щерка се роди преди месеци.

В моите компании работят към 140 000 души и аз съм виновен за тях. Трябва да мисля по какъв начин да подсигуря стабилността на системата, откакто предам ръководството, сподели през март предходната година Алексей Мордашов. Поведението на Никита обаче ще го накара съществено да се премисли бъдещето на бизнеса си.

Проблемът с наследниците обаче не е единствено при Мордашов. Друг милиардер, притежател на SPI Group - Юрий Шефлер, също мина по трънливия път, изпращайки 19-годишния си наследник в армията. Младежът учил в Лондон, само че зарязал университета и се прибрал в Москва при обичаната си. След като се скарал с татко си и майка си, направил няколко панаири в Москва и скоростно поел към службата в Плесецк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР