Милфьой е познат като френски десерт, но неговият истински произход

...
Милфьой е познат като френски десерт, но неговият истински произход
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Милфьой с лимон и боровинки

Милфьой е прочут като френски десерт, само че неговият същински генезис не се знае сигурно. Името му значи " хиляди листа ", само че е прочут също и като Наполеон. Според истинската рецепта Милфьой се състои от три пласта бутер тесто, редуващи се с два пласта от сладкарски крем, сменен от време на време от сметана или сладко, написа 1001recepti.com.

Сладкишът е наличен за всички, защото продуктите за изработката му са относително евтини. Приготовлението по никакъв начин не е комплицирано, а усетът му е магически.
Необходими артикули:
115 г пудра захар + в допълнение за поръсване

250 г бутер тесто

200 г боровинки

За крема:

165 мл бита сметана

25 г пудра захар

1 ванилова пръчица или 2 капки ванилов дестилат

1 лимон - настърганата му кора
Начин на подготвяне:
Покрийте " работното си място " с хартия, устойчива на лой. Поръсете я с пудра захар и разстелете от горната страна бутер тестото, като ръбовете му би трябвало да се отрежат колкото може по-прави. Тестото би трябвало да е извънредно фино.

Изрежете 18 правоъгълника 9х5 см и ги сложете в тава. Поръсете ги с пудра захар и ги оставете в хладилника за 30 минути. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете правоъгълничетата от хладилника и ги запечете за 5 минути. След това ги извадете и още веднъж поръсете с пудра захар. Върнете във фурната за още 5 минути или до момента в който станат златисто-кафяви. Извадете и ги оставете настрани.

За крема смесете сметаната, пудрата захар и ванилията в огромна купа. Бъркайте, до момента в който сместа стане хомогенна. Настържете вътре лимоновата кора.

В паница поставете едно правоъгълниче от бутер тестото. Отгоре го намажете с крема и прибавете няколко боровинки. След това от горната страна поставете идващото правоъгълниче и повторете процедурата. Наредете едно последно правоъгълниче. Него поръсете с пудра захар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР