Милениалите не си пускат радио, но 37% от тях слушат

...
Милениалите не си пускат радио, но 37% от тях слушат
Коментари Харесай

Поколението Y е най-мощната потребителска сила

Милениалите не си пускат радио, само че 37% от тях слушат най-малко по един подкаст седмично.

© Jonathan Ernst
Прогноза за упования приход съгласно поколенията (в трлн. долара)

Увеличаване

Прогноза за упования приход съгласно поколенията (в трлн. долара)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Въздушната вяра на Варна

Нискотарифните полети ще доведат до растеж на туризма, въпросът е дали ще разширят късия сезон
9 юни 2018
Елате, нови варненци

Младите хора от по-малките селища в Североизточна България са главните купувачи и наематели на градски жилища във Варна
9 юни 2018
Строител на дигитализма

Михайло Николич, софтуерен шеф в Athlon, пред " Капитал "
8 юни 2018
Бизнеси за 1 милион $

Пет компании от Холандия, Англия, Съединени американски щати, Испания и Малайзия стиганаха до финала на състезанието Chivas Venture
8 юни 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (5 юни)

Комисия за защита на конкуренцията стартира задълбочена инспекция на покупката на Нова тв; Столичната община с нова разпоредба за външната реклама; Нови кадрови промени в БНТ; Самуил Петков е определен да се включи в медийната академия за млади експерти на фестивала Cannes Lions и други
5 юни 2018
Малкото българско възобновление

Читателят преоткри българската литература. Защо?
25 май 2018 Настъпва дълго чаканият миг за милениълите, в който те ще са главният фактор за развиването на света. Компаниите посрещат това със боязън, откакто са основали марките си за бейби бумърите. Техните потомци, наричани преди ехтене бумъри, към този момент са пораснали младежи или студенти. Американският проучвателен център Pew Research Cente дефинира поколението Y като 73 млн. жители на възраст сред 22 и 37 години.

Силата е в младите

" Не ги считаме за специфични или разнообразни към този момент. За нас те сърцевината на нашия бизнес ", споделя Алан Хоп, изпълнителен шеф по разкрасяващите процедури и персоналните услуги в интернационалната кооперация Unilever. 43% от милениълите не са белокожи, а тези от Азия са доста повече от тези в Европа и Съединени американски щати. Въпреки политиката, водена от Китай, по отношение на ограничаването в броя на децата младежите там са 400 млн., което е с 5 пъти повече от тези в Америка и повече от цялото население на Съединени американски щати. Morgan Stanley пресмята, че 410-те млн. младежи в Индия ще похарчат 330 милиарда $ годишно до 2020 година

Милениълите доближиха възрастта, която банките дефинират като " най-важна за икономическата интензивност ", когато се образуват фамилии, раждат се деца и парите се харчат, с цел да може човек да се откри на несъмнено място. Симон Исакс, съосновател на Fatherly, информативен уебсайт за онлайн търговия за родителите на милениълите, показва фамилното къмпингуване като едно от най-печелившите занимания, които предлага компанията. " Много печелим от това. Те обичат да купуват хубави фамилни палатки и да споделят видео от екскурзиите си ". Светът се трансформира. Това се вижда от отражението на технологиите върху живота на милениълите и върху техните привички.

Влияние върху фирмите

Миналата година Nestle купи Blue Bottle chain и през май подписа договорка на стойност 7.1 милиарда $ със Starbucks, с цел да подкрепи своите марки Nescafe и Nespresso. Този вид маркетинг обаче води до напрежение. Растежът понижава и вложителите са недоволни. " Милениълите се интересуват от не толкоз огромни марки. Предпочитат локалните ", споделя вложителят Нелсън Пелтс.

Тази генерация е необикновено скептична по отношение на ръководещите и огромните корпорации. Boston Consulting Group пресмята, че сред 2011 и 2016 година огромните американски компании са изгубили 22 милиарда $ от продажби спрямо по-малките марки.

" Не можем да променим нещата ", споделя 31-годишната Ела Кийран, шеф в рекламния колос WPP, като споделя опасенията си, че нейната генерация не може да направи нищо. " Ако нямаш доста пари, не се чувстваш като че ли ще можеш да се оправиш. Сега, когато имам семейство, се веселя на това, че бебешката храна е по-добра с помощта на хората, които преди 5 години са декларирали, че дадена марка не им приказва нищо. Но тези хора имат къщи, до момента в който ние имаме малко по-добър шампоан ", прибавя тя.

Бъдещето на милениълите

Ела Кийрън, която е световен изпълнителен шеф, е женена за бизнесмен, само че към момента изплаща наем за къщата си. Британският тинк-танк Resolution Foundation прави откритието, че песимистите са повече от оптимистично настроените младежи в страната, когато дават отговор на въпроса дали съгласно тях ще имат по-добро бъдеще от това на родителите си. По-големите милениъли са почнали работа в ранните години на новия век и доста от тях са спрели да работят след рецесията през 2008 година
Те също по този начин са наранени от бързото повишаване на жилищата.

Основните стадии от живота като напускането на дома, намирането на работа, сключването на брак и раждането на деца се отместват - 45% от американците на възраст сред 18 и 34 години са създали всичките тези четири неща през 1995 година, само че през 2015 година по този начин са постъпили единствено 24%. Това се дължи на недоверието както в организациите, по този начин и в обособените човеци. Проучване на Pew през 2014 година открива, че едвам 19% от милениълите имат вяра на другите, до момента в който при бумърите процентът е 40% и 31% от X генерацията, родена сред 1965 година и 1980 година

Поведението на новата генерация

Доверието на милениълите в институциите също е ниско. Малкълм Харис, създател на книгата " Децата в днешно време ", споделя, че " надпреварата е съществена характерност на съществуването, по тази причина би трябвало да си простак, с цел да вярваш на хората ". Той изяснява и интереса към органичната храна: " ти искаш да си част от кръга на производството, което няма за цел да направи 1% богати хора още по-богати ".

Това, че младите имат доверие в дребните, междинни и самостоятелни предприятия, се дължи на това по какъв начин те търсят информация. Технологиите и обществените мрежи фрагментираха метода, по който се приема информация. Милениълите не си пускат радио, само че 37% от тях слушат най-малко по един подкаст седмично. Новите компании доближават до поколението Y с помощта на обществените мрежи, които в допълнение форсират фрагментацията.

Бизнесът за разкрасяващи артикули и процедури е образец за това. Приходите на дребните компании в този отрасъл са нарастнали с 16% сред 2008 и 2016 година съгласно консултантската компания McKinsey. Данните демонстрират, че милениълите се ориентират към тези компании с помощта на Instagram, като световните доходи на промишлеността за хубост са 250 милиарда $. Тийнейджърите демонстрират, че схващат от начин на живот, като използват артикули и след това се снимат, с цел да ги видят приятелите им в обществените мрежи.

Различните млади

В Азия, където милениълите са най-вече, се следи по-различно мислене. Населението там употребява продуктите, които се използват и на Запад, само че не споделят тяхната неустановеност. Те считат, че живеят доста по-добър живот от този на родителите си. Това важи изключително за Китай, където бейби бумърите са претърпели маоизма и културната гражданска война през 60-те и 70-те години на предишния век. Милениълите в Китай, множеството от които са само дете в фамилията си, се държат друго. " Те са оптимистично настроени за бъдещето и са подготвени да харчат колкото би трябвало ", споделя Джеси Киан, изпълнителен шеф в KPMG. Компанията McKinsey пък ги разказва като " уверени, самостоятелни и решени да употребяват ". Световната банка пресмята, че приходите на милениълите в Китай ще надминат тези на живеещите в Съединени американски щати до 2035 година

Отношение към технологиите и медиите

Класации демонстрират също по този начин по какъв начин младото потомство използва медийни услуги доста по-различно от другите поколения. " То има потребност от непрекъснати артикули, нововъведения, нещо ново в Instagram ", споделя Хелен Бранд, анализатор в UBS, изследващ първокласните марки. " Преди няколко години изглеждаше, че милениълите не могат да си разрешат разкош ", прибавя той. Банката обаче пресмята, че 50% от продажбите на Gucci и 65% oт тези на Yves Saint Laurent са с помощта на младите.

Това приказва за възходящата икономическа мощ, която младите имат. Техните общи годишни приходи ще бъдат 4 трлн. $ до 2030 година съгласно Световната банка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР