Милениалите изостават в почти всеки икономически аспект спрямо предходните поколения,

...
Милениалите изостават в почти всеки икономически аспект спрямо предходните поколения,
Коментари Харесай

Поколението на милениалите, дълговете, кредитите и коя е най-съкровената им мечта

Милениалите изостават в съвсем всеки стопански аспект по отношение на предходните генерации, настояват от Politico.

Те се смятат за първото потомство въобще, което е в по-лоша финансова обстановка от поколенията преди тях.

В тази обстановка човек би предположил, че представителите на тази възрастова група най-вече мечтаят за добре платена и прогресивна кариера, постоянна банкова сметка или най-малко облага от лотарията.

Изглежда обаче, че милениалите са прекомерно фокусирани върху актуалните си тегоби, с цел да блуждаят в размишления и пристрастености за трупане на благосъстояния.

Агенцията YPulse е провела изследване всред 1000 милениали в Съединени американски щати, което разкрива, че най-важната цел за 94% от хората на възраст сред 23 и 34 години е да нямат заеми и финансови отговорности.

68% от тях настояват, че заемите, които имат, оказват отрицателно въздействие върху физическото и психическото им здраве, а 67% споделят, че финансовите задължения им пречат да са съсредоточени в работа.

За съпоставяне, единствено 32% от предходното потомство имат сходни терзания.

Главният източник на финансови главоболия за милениалите в международен проект са студентските заеми, които мнозина теглят, с цел да получат достъп до качествени университети.

В същото време милениалите харчат повече, в сравнение с техните родители са харчели на тази възраст, като огромна част от покупките се случват точно посредством заеми, споделят от Bankrate. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР