Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България.

...
Милена Момерин е новият главен финансов директор на Siemens България.
Коментари Харесай

Siemens България с нов финансов директор

Милена Момерин е новият основен финансов шеф на Siemens България. Тя наследи на поста Орлин Александров, който пое други функционалности в централата на компанията в Германия след приключването на мандата си. Момерин ще продължи да извършва и отговорностите си като шеф и финансов шеф на " Сименс Мобилити " ЕООД.

Като основен финансов шеф на " Сименс " ЕООД тя ще дава отговор за цялостната финансова политика на компанията, в това число ръководство на активността на финансовия и счетоводния отдел и паричните потоци на сдружението, реализиране на вътрешен финансов надзор, правене на разбори и доклади, бюджетиране и други.

Момерин се причислява към екипа на Siemens преди 20 години, като поредно работи в направленията " Автоматизация и задвижвания " (2001-10), " Енергия " (2010-12), " Енергия и газ " (2012-15). В " Сименс Мобилити " ЕООД е от 2015-а, а от май 2018-а е финансов шеф на компанията, която е част от групата на Siemens.

" За мен е по едно и също време и наслаждение, и предизвикателство да поема функционалностите на основен финансов шеф на " Сименс " ЕООД. Siemens безспорно е " моята " компания, която ми даде опция да пораствам професионално и като персона ", споделя тя. " В ролята ми на финансов шеф за мен основно ще бъде да подсигурявам, че сдружението поддържа постоянна и печеливша финансова политика, отговаряща на високите стандарти на компанията-майка и на най-хубавите международни практики. В това отношение мога да разгадавам на изключителния финансово-счетоводен екип на сдружението, както и на потвърдените обичаи на бистрота и бизнес нравственос, затвърдени по време на мандата на господин Александров ", прибавя тя.

Преди да се причисли към екипа на Siemens, Милена Момерин натрупа опит в Националната организация по приходите. Завършила е счетоводство и надзор в Университета по национално и международно стопанство в София, а по-късно - бизнес администрация в Щайнбайс Хохшуле в Берлин. Магистър по бизнес мениджмънт, водачество и финанси от университета " Фридрих-Александър " в Ерланген.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР