Милано/Мадрид, (Reuters) Компанията Gas Natural се отказа от дългогодишния си

...
Милано/Мадрид, (Reuters) Компанията Gas Natural се отказа от дългогодишния си
Коментари Харесай

Испанската компания Gas Natural се отказа от плана за изграждането на терминал за втечнен природен газ в Италия


Милано/Мадрид, (Reuters)

Компанията Gas Natural се отхвърли от дългогодишния си план за създаване на оборудване за полутечен природен газ в северна Италия след години на муден прогрес и продава италианския си бизнес, оповестиха от компанията.

Говорител на компанията сподели, че няма смисъл да се резервира планът за полутечен природен газ в проектите на компанията, когато към този момент няма мрежа и активи в Италия.

Миналата година Gas Natural продаде своите газоразпределителни и търговци на дребно в Италия в договорка на стойност повече от 1 милиарда Евро.

Говорителят също по този начин съобщи, че в плана не е епостигнат прогрес, от полученото през 2009 година дефинитивно позволение.

Борбата против бюрокрацията и всеобщата локална опозиция в Италия са изгонили няколко непознати вложители през последните години, опитващи се да изградят инфраструктура в Италия, в това число и компанията BG Group, която се опита да построи терминал за полутечен природен газ в южния град Бриндизи.

Местната съпротива понастоящем поддържа работата по построяването на италианския завършек на Транс-Адриатическия газопровод, който през 2020 година ще донесе азерски газ на Италия.

Мениджърът за околната среда на района Friuli Venezia Giulia, където се планираше построяването на терминала, съобщи в мненията си на уеб страницата на района, че е задоволен от решението на испанската група.

" Решението на Gas Natural е изцяло в сходство със стратегическата стратегия на настоящия губернатор на района, показана и в предизборната му акция ", сподели Fabio Scoccimarro.

Това е позиция, споделяна и от всички политически партии през последните години ", сподели той.

Проектът за полутечен природен газ, показан за пръв път през 2004 година, предвиждаше построяването на терминал за регазификация в пристанище Zaule в Триест с потенциал 8 милиарда кубически метра газ годишно.

Мнението на политическото придвижване 5-звезди, най-голямата партия на неотдавнашните избори в Италия, съобщи, че вижда газта да играе последователно по-малка роля, защото възобновимата сила и енергийната успеваемост излизат на напред във времето.

($1 = 0.8587 euros)

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР