Милан допусна изключително конфузно поражение у дома срещу абсолютния аутсайдер

...
Милан допусна изключително конфузно поражение у дома срещу абсолютния аутсайдер
Коментари Харесай

Милан се орезили срещу тоталния удавник в калчото

Милан позволи извънредно конфузно проваляне вкъщи против абсолютния новобранец в Серия А Беневенто. На „ Сан Сиро” отборът на Дженаро Гатузо падна с 0:1 от тоталния дебютант в калчото, който по-рано през сезона завоюва първата си точка в елита таман против Милан (2:2 през декември 2017-а). Макар че воденият от Роберт Де Дзебри тим по всяка възможност ще изпадне, то той ще го направи с позитивен баланс против Милан и освен това – против италианския гранд ще е постигнал първата си победа като посетител в Серия А.

Срещата стартира с предстоящ напън на Милан и още в 5-ата минута вратарят Кристиан Пуджони се намеси уверено, с цел да пресече извеждащия пас на Фабио Борини към Патрик Кутроне.

Гостите поведоха в резултата в 29-ата минута, освен това по никакъв начин несправедливо. Никола Виола завоюва топката от Лукас Билия и незабавно даде пас в кулоар за Пиетро Иемело, който изскочи и плъзна топката под Джанлуиджи Донарума – 0:1.

Милан трябваше да изравни в 37-ата, само че публиката на стадиона видя непростителен пропуск на Патрик Кутроне. Младият италианец получи топката във вратарското поле и вместо да означи, откри метод да стреля около задачата.

Минутка преди почивката Беневенто оцеля в още една сериозна обстановка, когато шут на Билия бе блокиран малко пред голлинията.

След паузата „ росонерите” натиснаха, доколкото можаха. В 61-ата минута Франк Кесие сподели прекрасен дрибъл и натисна спусъка от границата на наказателното поле, като шутът му прелетя над напречната греда.

Бруталният двоен пропуск за домакините пристигна в 74-ата минута. Тогава Патрик Кутроне засече прелестно центриране с глава и провокира ужасно избавяне от Пуджони. Джакомо Бонавентура притича и опита добавка, която беше блокирана от бранител пред голлинията.

В 80-ата минута задачата пред Беневенто стана още по-тежка, защото Шейк Диабате получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души. Въпреки численото предимство и няколкото съществени разбърквания пред Пуджони, Милан в последна сметка остана с пръст в устата и записа неприличен резултат в своята история.

„ Росонерите” остават 6-и с 54 точки, на цели 9 зад петия Интер и на 10 зад четвъртия Лацио. Това значи, че огромната цел, която те си сложиха през сезона – класиране в топ 4 и надлежно изход в Шампионската лига – от ден на ден и повече се изпълзва. Ако Лацио завоюва семейството си против Сампдория в неделя, всичко завършва за Милан.

Беневенто, от своя страна, си е твърдо финален със 17 пункта от 34 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР