Микаела Шифрин (САЩ), спечели последния слалом за сезона от Световната

...
Микаела Шифрин (САЩ), спечели последния слалом за сезона от Световната
Коментари Харесай

Шифрин спечели последния слалом за сезона

Микаела Шифрин (САЩ), завоюва последния слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини в шведския зимен център Оре. Олимпийската шампионка от „ Сочи 2014 “, която завоюва купите в дисциплината на последните три международни шампионати,  финишира за 1:46.42 минута, като записа 43-а победа в кариерата си и седма в слалома за сезона. Американката бе най-бърза и в двата манша с 52.09 секунди в първия и 54.33 секунди във втория, като изпревари с 1.58 секунда приключилата на второ място Уенди Холденер (Швейцария) - сребърна медалистка от игрите в Пьонгчанг. Трета на 1.59 секунда приключи актуалната олимпийска шампионка Фрида Хансдотер (Швеция).

Шифрин си обезпечи и дребната Световна купа в слалома за втора поредна година и за пети път в последните шест сезона, като приключи с 980 точки. Втора остана Холденер със 705 т., а трета е Хансдотер с 681 т.

Американката от дълго време си обезпечи и огромния Кристален глобус за втора поредна година. Тя има 1773 точки преди последния старт от на следващия ден в гигантския слалом. Втора още веднъж е Холденер с 1168 точки, а трета е Виктория Ребенсбург (Германия) с 977 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР