Михайлов потвърди пред нас, че НЯМА никаква промяна в нормативната

...
Михайлов потвърди пред нас, че НЯМА никаква промяна в нормативната
Коментари Харесай

”БОЕЦ”: Кръвните центрове НЕ изследват за COVI-19 дарената кръв

Михайлов удостовери пред нас, че НЯМА никаква смяна в нормативната уредба за работата на кръвните центрове и те не престават да работят, както и преди болестта. Потвърди, че има въведени ограничавания за кръводаряване от лица обитавали през последните 4 седмици в чужбина и такива с грипоподобни признаци. И най-важното – удостовери, че НЕ се изследва взетата кръв за COVID19!
Това оповестиха от гражданско придвижване " БОЕЦ ", които настояват, че са създали лично следствие по тематиката. Публикацията им е с ангажимента, че БОЕЦ не желаее да всява суматоха и приема за обективно мението, че данните за ковид и информацията за тази болест са към момента незадоволителни и в начален стадий и точно за това питат не е ли редно да се вземат всички превантивни и защитни ограничения? Ето със дребни съкращения каков още споделят от придвижването:

Единственият мотив, който той уточни за неналичието на проучвания за ковид на взиманата кръв бе, че няма задоволително солидни научни данни, че вируса се популяризира по кръвен път. БОЕЦ зададохме три спомагателни въпроса.

- Има ли задоволително безапелационни научни данни, че вируса НЕ се предава по кръвен път?
- Защо, в случай че вируса не се предава по кръвен път се не разрешава на жители, които са били в чужбина през последните 28 дни да подаряват кръв?
- Как ще бъде предовратен случай на инфектиран с ковид донор, който е без признаци да подари инфектирана кръв?

Кръв и кръвни артикули се преливат на заболели пациенти, които са в тежко положение. По време и след интервенция, след изгаряния, при тежка анемия, раждане и така нататък В това положение пациентите са извънредно уязвими. БОЕЦ си задаваме чисто човешкият въпрос, в случай че се прелее инфектирана с ковид кръв на такива пациенти, какво би се случило с тях? И съществува ли даже минимална опция за това? Ако подобен риск има, вируса да се съдържа в кръвта на инфектирани с ковид и в случай, че голяма част от тях изкарват заболяването без признаци и дарената кръв НЕ се изследва за наличито на вируса, то по какъв начин тогава подсигуряваме сигурността и здравето на пациентите? Как се борим с разпространяването на вируса?

Считаме, че това следствие и поставената тематика е с социална значителност и се надяваме да предизивкмае взимането на нужните ограничения, които да се показват освен в покачване на обвинявания.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР