Михаел Шумахер тайно организирал тест на Фиорано, след като спечелил

...
Михаел Шумахер тайно организирал тест на Фиорано, след като спечелил
Коментари Харесай

Шумахер постоянно се съмнявал в себе си, разкрива Жан Тод

Михаел Шумахер скрито провел тест на " Фиорано ", откакто спечелил първата си международна купа във Формула 1 с Ферари, с цел да ревизира качествата си. Това разкри президентът на ФИА и някогашен началник в Скудерия Жан Тод на специфична церемония вечер в Париж. Тод бе един от най-близките хора на Шуми във Формула 1, а от работата си с първенеца си разреши да разкрие два прочувствени за него епизода.


" Ще споделя две неща за Михаел довечера. През 2000-а година, след 21 години, Ферари най-сетне станахме първенци точно с Михаел. Качих се с него на подиума в Япония и му споделих: " Михаел, нашият живот в никакъв случай няма да бъде същият ". Без подозрение в оня ден на " Сузука " бе най-силният миг в моята кариера. Друг миг, с който ще опиша Михаел, е от края на 2000-а. Той завърши сезона като първенец, към този момент мислехме за 2001-ва. Тогава той доста стеснителено ме попита... всъшност той по принцип беше доста срамежлив. Изглеждаше нахален, само че беше срамежлив. Тогава ме попита дали ше му разреша да направи тест на " Фиорано ", с цел да бъде сигурен, че още е кадърен да кара по същия метод. Той постоянно бе изпълнен със подозрения. В последна сметка направихме този тест и Михаел бе превъзходен ", разкри Тод.



Събитието бе във връзка новата " Зала на славата " на ФИА и Тод добави, че всеки усеща неналичието на седемкратния първенец. Той бе показан от мениджъра си Сабине Кем, която получи наградата на Шумахер за член на " Залата на славата ". На събитието участваха още девет международни първенци, измежду които Ален Прост, Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо, Деймън Хил, сър Джеки Стюарт.

Шумахер към момента се възвръща от ски случая в Алпите, който претърпя в края на 2013-а. Последната публична информация към положението му бе, че фамилията му се е свързало със невроспециалист в Тексас, което бе доказано и от клиниката, в която той работи.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР