Миграцията е извършена без смущения и прекъсване на услугитеИнвестбанк направи

...
Миграцията е извършена без смущения и прекъсване на услугитеИнвестбанк направи
Коментари Харесай

Инвестбанк стъпи на Oracle 12, обновява ATМ мрежата си

Миграцията е осъществена без разстройства и спиране на услугите

Инвестбанк направи сериозна софтуерна стъпка напред (графика: Oracle)

Инвестбанк АД към този момент действително експлоатира главната банкова система „ Банкер ” и обвързваните с нея картова система и система за интернет банкиране върху нова клъстърна среда и нова версия въз основата данни – Oracle 12.

След неведнъж тестване на всички вероятни сериозни сюжети, миграцията към новата среда и базата данни Oracle 12 е осъществена без разстройства за работата на банката и нейните клиенти, подчертаха от финансовата институция. По този метод са обезпечени непрекъсваемост на бизнес услугите и продуктивност на всички системи в банката.

Инвестбанк АД е първата банка у нас, която е настроила и действително експлоатира главната банкова система „ Банкер ” на новата версия на Oracle. Надграждането е сериозна софтуерна стъпка напред в дълготраен проект и дава нови благоприятни условия за развиване на главните системи на банката.

В момента банката работи по стратегически план по възобновяване на цялата АТМ мрежа и замяна на част от устройствата с високотехнологични банкомати за внасяне и изтегляне на пари в брой. С модернизацията на мрежата ще се усъвършенства удобството при денонощното обслужване на потребителите 24/7 и също така банката ще редуцира административни разноски.

На устройствата от ново потомство ще бъдат въведени нов транзакционен пакет и просторен набор от услуги с добавена стойност – безкартови заплащания на АТМ, внасяне на средства в брой, безконтактни транзакции, P2P преводи на АТМ и други

Терминалите разрешават в допълнение усъвършенстване с нови функционалности. Така да вземем за пример, посредством прибавяне на услуга „ Remote Assistance ” на АТМ се планува реализиране на видео контакт със експерт „ Връзка с клиенти ” в Борика АД.
още по тематиката
Целта на плана е да бъде построена напълно управляема и наблюдаема мрежа от АТМ устройства, с по-богата функционалност на ръководство и отговаряща на условията за сигурност и надеждност, прецизираха от Инвестбанк.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР