Миграционната служба на Аржентина започна масово да отказва на руснаците

...
Миграционната служба на Аржентина започна масово да отказва на руснаците
Коментари Харесай

Аржентина масово отказва удължаване на престоя за руснаци

Миграционната работа на Аржентина стартира всеобщо да отхвърля на руснаците да удължат туристическия си престой. Това заяви в четвъртък ръководителят на консулския отдел на съветското посолство в републиката Георгий Полин.

" Наясно сме със обстановката с възходящата процедура аржентинското миграционно ръководство да издава негативни решения за удължение на по този начин наречения туристически престой за новопристигнали съветски жители, като отхвърля да им издаде позволения за престояване (и даже анулира издадени по-рано), т.к. както и издаване на заповед за овакантяване на страната в най-кратък период под опасността от започване на процедурата по депортиране. Засега става дума за няколко десетки случая ", се споделя в коментара, получен от ТАСС.

Според консула миграционната работа оправдава отводите с наредбата на руско-аржентинското съглашение за безвизово пътешестване, " съгласно което притежателите на елементарни съветски паспорти могат да влизат, излизат, минават пренос и остават в Аржентина без визи за не повече от 90 дни през всеки интервал от 180 дни ". Въпреки това през 2022 година организацията удовлетвори множеството поръчки на руснаци за удължение на туристическия престой в страната.

" Ще изхождаме от обстоятелството, че недискриминационното използване на такива разпореждания на аржентинското законодателство допуска, че на жителите на други страни, които имат безвизов режим с Аржентина, ще бъде отказано позволение за престояване, в случай че съответните двустранни или многостранни съглашения съдържат сходни разпореждания. През последните месеци бяха изслушвани съвсем извънредно съветски жители ", сподели Полин.
 Самолети, цялостни с бременни рускини, летят към Буенос Айрес
Самолети, цялостни с бременни рускини, летят към Буенос Айрес

Аржентина се бори да се оправи с притока на бъдещи майки от Русия

Припомняме, че през февруари в Аржентина избухна скандал по отношение на даването на позволения за престояване на руснаци, откакто миграционната работа на страната отхвърли достъп на шест бременни съветски дами. Със заповед на съда им беше позволено да изоставен летището по филантропични аргументи. Ръководителят на миграцията на Аржентина Флоренсия Кариняно сподели, че граничните чиновници считат, че девойките, които са били в напреднала бременност, не са пристигнали в страната за туризъм, както беше посочено.

Тя сподели още, че ръководеното от нея ведомство е почнало инспекции по отношение на внезапно нараствания поток на руснаци в страната. Според Кариняно повече от 10 000 бременни съветски дами са пристигнали в Аржентина през последната година, от които 7000 към този момент са напуснали страната. Аржентинското правораздаване също стартира инспекции на консултанти, предлагащи подпомагане за приемане на аржентинско поданство и престояване.

" Родилният туризъм " от Русия до Аржентина съществува от 2010 година, когато стартира да работи двустранно безвизово съглашение. След раждането на дете родителите могат да аплайват за поданство на страната по ускорена процедура, което им дава право на безвизово влизане в към 170 страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР