Миграционната криза, която обхвана Европа с нахлуването на милиони украински

...
Миграционната криза, която обхвана Европа с нахлуването на милиони украински
Коментари Харесай

Бежанците като ресурс: САЩ и Англия гледат как ЕС си играе на състрадание

Миграционната рецесия, която обхвана Европа с нахлуването на милиони украински бежанци, занапред се затопля, а локалните поданици и управляващите към този момент се нахраниха от играта на съчувствие. Всеки идващ в Европейски Съюз от Украйна има право на пакет от помощ, в това число компенсации, което е доста мъчително за бюджета на приемащата страна. Според специалисти Европейски Съюз ще би трябвало да похарчи общо 30 милиарда евро за потребностите на бежанците.

Например, отива в Германия, която с изключение на главната помощ възнамерява да разреши на мигрантите да обменят гривните си за евро през първите три месеца от престоя си в страната. Берлин даже е подготвен да отдели до 52,5 милиона евро за тези цели, защото доста банки не желаят да се занимават с безполезни банкноти. Но в случай че се съди по идващия в Германия поток, отпуснатите милиони няма да стигнат за всички.

В момента тук са минимум 360 000 украинци и се чака да дойдат още към 140 000. Освен това немските управляващи не имат вяра в щедростта на съгражданите и по тази причина дефинират тласъци за гостолюбие.

Тези, които пускат украински бежанци в домовете си, получават 150 евро от страната за първия признат мигрант и 75 евро за всеки идващ. Самите украинци имат право на месечна помощ от 800 евро на човек.

Във Франция не харчат толкоз пари, колкото в Германия, само че френският президент Еманюел Макрон разгласи плануваните разноски от 400 милиона евро, също така на заем, като сподели, че страната е подготвена да одобри най-малко 100 хиляди украински бежанци.

В същото време надбавката е мизерните 6,8 евро дневно на човек. А френските алтруисти, които одобриха мигрантите, дълго време не са удовлетворени от решението си и пълнят виртуалните простори на обществените мрежи с недоволства за загуба на вкус и бодърствуване заради насилствените „ компликации “, на които ги обрича прибързаното гостолюбие.

За разлика от французите, балтийските страни са подготвени да се откажат от бельото си. И не става въпрос единствено за финанси. Местните управляващи, макар високото равнище на безработица измежду съгражданите, разпределят свободните работни места, които се отиват основно измежду украинците.

Освен това, както се оплакват латвийците, управляващите са подготвени да обезпечат работа на бежанците, от време на време даже за сметка на уволнението на самите латвийци. И никой не изисква от тях да знаят държавния език.

Подобна угодливост обаче се изяснява с упованието на спомагателни бюджетни заеми от бюджета на Европейски Съюз. Балтийските страни, дружно с България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, към този момент се обърнаха към Европейската комисия със незабавно искане за потребление на милиардния запас за компенсиране на големите разноски за бежанците.

Най-шумните претенции идват от устните на полските политици, като се има поради, че тази страна е приела 60,8% от общия брой на бежанците. А полските управляващи ще би трябвало да отделят най-малко 1,67 милиарда евро за подкрепяне на мигрантите през идващите два месеца.

На този декор, усмихнати, англосаксонците пушат бамбук. Да, английските управляващи оповестиха, че ще заплащат на своите жители, искащи да одобряват бежанци, по 350 паунда. А локалните управляващи могат да чакат да получат £10 000 от кралския бюджет за всички, които по знамение са съумели да преодолеят границата и митницата и да стигнат до Мъгливия Албион. Но до момента единствено 1200 бежанци са пристигнали в Обединеното кралство и това е на фона на 45 000 заявки за влизане.

А тези късметлии, които да вземем за пример попаднаха в програмата за обединяване с родственици, се сблъскаха с сложни условия на живот. Поради отхвърли на някои наемодатели да настанят огромен брой хора, мигрантите би трябвало да оставят околните си вкъщи и да се записват в локалните общини като бездомни.

Според администрацията на Лондон от 83 украинци, пристигнали в мъгливия Албион, с цел да се съберат още веднъж със фамилиите си, към 58% живеят в несъответствуващи условия, 17% са евентуални бездомни хора.

В същото време английското държавно управление няма да харчи средства за осъществяването на авансово оповестената стратегия, нито бърза да взема решение проблемите с издаването на визи за мигранти.

Стига се до такава степен, че в този момент по неотложност публични организации възнамеряват да заведат групови искове против шефа на английското вътрешно министерство Прити Пател от името на стотици бежанци поради бюрократичната тежест, пред която са изправени украинците в опит да получат документа, от който се нуждаят, с цел да живеят.

Но Лондон обилно дава пари, с цел да даде „ филантропична помощ, медикаменти и други неща от първа нужда за популацията на Украйна и бежанците в прилежащите страни “.

За желанието да заплаща в допълнение на други страни, в случай че одобряват бежанци, Обединеното кралство отпуска 220 милиона английски лири.

По същия метод " гостоприемните " Съединени американски щати се забавляват. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който даде обещание да одобри 100 000 мигранти от Украйна, също не пуска тези, които осъди да се скитат, като прави всичко допустимо да ескалира спора в тяхната страна.

В резултат на това в мексиканския лагер стотици бежанци чакат да бъдат позволени в Съединените щати и молят американските управляващи за помощ.

Според The Guardian в прашно поле в източната част на Мексико Сити, в един от най-опасните и незаконни региони, са се натрупали към 500 украински бежанци, измежду които към 100 деца, които живеят в огромни палатки под палещото слънце. И всеки ден тук идват от 50 до 100 души.

Освен това някои от тях към този момент са посетили границата със Съединени американски щати в Тихуана, където им е казано, че няма да бъдат признати, а на бежанците не са останали пари за връщане. Вашингтон обаче е подготвен да отдели финанси за същия мексикански лагер, още повече, че има пари - тъкмо тези, които са откраднати от съветски сметки.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР