Мигранти от Турция направиха импровизиран лагер в Солун, като спяха

...
Мигранти от Турция направиха импровизиран лагер в Солун, като спяха
Коментари Харесай

Поток от нелегални мигранти от Турция заля Солун

Мигранти от Турция направиха спонтанен лагер в Солун, като спяха по пейките и тревните площи на площада в центъра на града, заяви гръцкият вестник " Катимерини ",
Според журналистическо следствие на медията от Турция съзнателно е отворена границата с Гърция, с цел да бъде извършен напън както към Атина, по този начин и към Европейския съюз.
След огромна полицейска акция през днешния ден управляващите в Гърция са съумели да отстранят най-малко част от самонастанилите се мигранти на централния площад в града. След това те са трансферирани ги в бежански лагер. Не е ясно обаче дали в препълнения лагер има място за нови жители.
Гръцките медии оповестяват, че незаконният трафик се управлява от " българи, македонци и албанци ". Полицията в Северна Гърция арестува всекидневно трафиканти, които трансферират мигрантите от границата с Турция до Солун.
Финансовата прокуратура в Атина стартира проверява за вероятни злоупотреби при ръководство на европейските средства по мигрантската рецесия. Министърът по миграцията отхвърли изказванията за корист, само че призна, че съвсем двойно се е нараснал мигрантският напън от границата с Турция.
Регионалният координатор за Северна Гърция от министерството за миграционна политика Никос Рагос, съобщи пред Асошиейтед прес, че броят на новопристигащите мигранти в Солун е огромен и това основава проблеми при издаването на документи.
Гръцката полиция оповестява, че през предишния месец в Солун са били задържани 35 души, обвинени за превозване на 1821 мигранти до града, което е с 60 % повече спрямо предходния месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР