Мигранти. Монитор:300 военни и 50 от спецчастите готови да пазят

...
Мигранти. Монитор:300 военни и 50 от спецчастите готови да пазят
Коментари Харесай

Преглед на печата за 1 март

Мигранти.

" Монитор ":

300 военни и 50 от спецчастите подготвени да пазят границата

300 военнослужещи от Сухопътните войски и 50 от състава на Съвместните сили за специфични интервенции са в подготвеност да отидат на границата ни с Турция и Гърция. Това излиза наяве от издадената през днешния ден заповед от министъра на защитата Красимир Каракачанов по документално искане на министъра на вътрешните работи Марин Младенов.

Екипите са подготвени да спомагат на Гранична полиция при защита на държавната граница при нужда.

Днес силовият министър ще извърши наблюдаване по въздух и земя на местата за възможното разполагане на подразделенията на армията, в случай че тяхното присъединяване се наложи.

С него в екипа вземат участие изпълняващият длъжността шеф на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Съвместните сили за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев и шефът на дирекция " Операции и подготовка " на Министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.

Грип.

" Сега ":

Започва нова грипна почивка в Добрич и София-област

Нова грипна почивка стартира в някои елементи на страната. Това заяви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Причината е грипният вирус вид Б.

" Утре затваряме няколко учебни заведения в област Добрич и София-област заради повишение на заболеваемостта от грип вид Б ", съобщи доктор Кунчев пред БНР. В момента четири учебни заведения в Пловдив и Раковски са в насилствена почивка поради грип.

В община Дулово от 2 до 4 март също се преустановяват занятията във всички учебни заведения, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в Силистра доктор Теодора Начева. Решението за тридневната почивка е поради постъпилата информация от персоналните лекари и от учебните управления за увеличена заболеваемост от респираторни инфекции и грип.

Перник.

" Дума ":

Нинова: Г-н Борисов, обещаният от вас един месец изтече. Къде е водата в Перник

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова участва на отчетно- изборната конференция на Българска социалистическа партия - Перник. Тя поздрави партийната организация за успеха на локалните избори. " Вашата сила и работа направи успеха в Перник допустима. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

" Точно преди един месец Бойко Борисов каза- до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде подготвен. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече- вместо от чешмите, водата се лее по улиците. Преди месец и половина Борисов съобщи: вършим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лева За капитал. Нито холдинг има, нито 1 милиарда лв. ", означи Корнелия Нинова по тематиката с водата на Перник. Тя добави, че министър Димитров е огласил стряскащи данни- 40% от ВиК сдруженията работят без позволение. " Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийни положение а на 100 не е явен притежателят и оценката за 10 годишното ръководство на ГЕРБ във водния бранш е ясна- неуспех поради непросветеност, обири и никакъв надзор ", разяснява Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората- те заплащат все по високи цени за вода и стоят на режим.

Коронавирус.

" 24 часа ":

Монтират първите термокамери по КПП-тата до края на седмицата

На огромните пунктове има от време на време по осем, 10 трасета и няма по какъв начин една камера на хване всички. Така че по-лесно се работи с безконтактни термометри

Първите доставки и монтажът на термокамери по граничните контролно-пропускателни пунктове като защитна мярка против заплахата от ковид би трябвало да се осъществят до края на седмицата, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БНР.

" В някои от случаите, почтено казано, по елементарно се работи с термометрите, защото знаете, че на огромните пунктове има от време на време по осем, 10 трасета и няма по какъв начин една камера на хване всички трасета. Така че по-лесно се работи с безконтактни термометри. Вчера по линия на интернационалния продан на работата на тези пунктове бяха приети в болница във ВМА двама наши интернационалните водачи, които са престояли дълго време в Северна Италия. Те са въпреки и с минимални клинични прояви с температура ", сподели доцент Кунчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР