МИГ-Тунджа подписа договор за одобрения за транснационален проект Еко-кошница, моля!“,

...
МИГ-Тунджа подписа договор за одобрения за транснационален проект Еко-кошница, моля!“,
Коментари Харесай

МИГ – Тунджа подписа договор за транснационален проект „Еко-кошница, моля!“

МИГ-Тунджа подписа контракт за утвърждения за транснационален план „ Еко-кошница, апелирам! “, заяви ръководителят на сдружението и зам.-кмет на Община „ Тунджа “ Светозар Грозев. Проектът се финансира по Програмата за развиване на селските региони по подмярка „ Подготовка и осъществяване на действия за съдействие на локални инициативни групи. “

Съвместните дейности за съдействие ще се осъществят сред две български и пет словенски локални инициативни групи. Партньори на МИГ-Тунджа от българска страна са МИГ-Елхово-Болярово и МИГ-Балчик-Генерал Тошево. Словенски сътрудници са МИГ- Горна Савиня и долината Шалек, МИГ- От Похорие до Бохор, МИГ- Обстолие в Козянско, МИГ- Разноликост подежеля, МИГ-Сподние Савинские долине.

Целта на плана е да приобщи производители и преработватели, които отглеждат, преработват и употребяват здравословни, локални и органични храни към задачите на тактиката на Европейски Съюз „ От фермата до трапезата “. Планирано е да бъдат осъществени взаимни начинания за поддръжка и промотиране на локални и биопродукти в двете страни и обмяна на информация за положителни европейски практики за производството, дистрибуцията и маркетинга на локални и органични артикули.

По плана ще бъде основан Каталог „ Еко-кошница, апелирам! “, а на неговата основа ще бъде основан Интернет основан виртуален Агробиоцентър на български, британски и словенски език (с QR code).

Одобреното финансиране за дейностите, изпълнявани от българските МИГ-ове, е в размер на 237 600 евро, а за дейностите на словенските МИГ-ове - 492 198 евро. Срокът на осъществяване на плана е 24 месеца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР