Microsoft повториха за пореден път, че не възнамеряват да затварят

...
Microsoft повториха за пореден път, че не възнамеряват да затварят
Коментари Харесай

Microsoft: Няма финансова изгода да правим игрите на Activision Blizzard ексклузиви

Microsoft повториха за следващ път, че не имат намерение да затварят Call of Duty в екосистемата от Xbox устройства. Освен това, от компанията обявиха нещо явно за всички: американската компанията просто няма финансова полза да прави това. Това се чете в част от документа, който Microsoft подаде към бразилските регулатори по-рано тази седмица. Както знаете, сега няколко страни организират изследване по отношение на вероятните резултати на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard върху гейм пазара.

По-рано тази седмица, в същото допитване, Microsoft съществени обвинявания към Sony. Японската компания, която изрази опасенията си, че редмъндският софтуерен колос може да направи недостъпни за PlayStation заглавията на Activision Blizzard, е плащала на разработчици, с цел да не разгласяват своите игри в услуги, като Xbox Game Pass. Или най-малко по този начин настояват Microsoft.

По отношение на изразените от Sony страхове, американската компания увери, че няма желание да трансформира мултиплатформения темперамент на игрите на издателя. Компанията показва, че в действителност от 20-те най-популярни заглавия за предходната година в Съединени американски щати, едвам две видеоигри на Activision Blizzard участват в класацията. По данни на NPD за 2021 в действителност едвам две игри на компанията попадат там – на първите две места обаче – Call of Duty: Vanguard и Call of Duty: Black Ops Cold War. Компанията продължава, изтъквайки обстоятелството, че в случай че заключи поредицата само до Windows и Xbox би коствала обилни финансови средства и запаси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР