Microsoft обяви официално една от най-големите оферти, отправяни някога към

...
Microsoft обяви официално една от най-големите оферти, отправяни някога към
Коментари Харесай

Microsoft купува Activision Blizzard за 68,7 милиарда щ. долара

Microsoft разгласи публично една от най-големите предложения, отправяни в миналото към студио за разработка на игри. Създателите на Windows са на път да придобият Activision Blizzard за 95 щ. $ на акция или на обща стойност от 68,7 милиарда щ. $.

Новото сдружение ще стане третата по величина компания за игри в света. При сполучливо привършване на договорката Microsoft ще се конкурира с най-големите в сектора -  Tencent и Sony.

Сделката ще сложи заглавия като Call of Duty, World of Warcraft и Candy Crush под крилото на Microsoft. След придобиването, компанията възнамерява да добави игрите на Activision Blizzard към Game Pass. Мобилните игри също са значим фактор за придобиването, обявиха от Microsoft. 

Очаква се изкупуването да завърши някъде през фискалната 2023 година, т.е. не по-късно от юни 2023 година, стига регулаторите и акционерите на Activision Blizzard да дадат зелена светлина за нея. Бордовете на шефовете и на двете компании към този момент утвърдиха договорката.

Activision Blizzard към момента е въвлечена в скандал за непочтено държание на редица чиновници, упражнявали полов тормоз. През юли предходната година компанията бе санкционирана с 18 млн. $ от Комисията за равни благоприятни условия за претовареност на Съединени американски щати. Близо 40 чиновници на Activision Blizzard са напуснали компанията от юли предходната година заради тази причина. Това съгласно Microsoft обаче няма да докара до обилни промени в управлението. Боби Котик ще остане основен изпълнителен шеф на Activision Blizzard

Остават обаче някои значими въпроси. Все още не е ясно какъв брой игри на Activision Blizzard ще бъдат извънредни за Xbox на конзоли или за Windows на компютри. Също по този начин може единствено да се допуска дали компанията ще може да повлияе на развиването на основни франчайзи.

A тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР