Microsoft е в напреднала фаза за покупка на технологичната компания

...
Коментари Харесай

Microsoft води преговори за покупка на Nuance за 16 млрд. долара

Microsoft е в напреднала фаза за покупка на софтуерната компания Nuance в договорка от 16 милиарда $, оповестява Bloomberg. Според източници на медията договорката се чака да бъде доказана всеки миг. От двете компании към този момент не са удостоверили публично информацията, само че акциите на доставчика на услуги в областта на изкуствения разсъдък се повишават фрапантно преди отварянето на тържищата в Съединени американски щати. Ако информацията се окаже вярна, Nuance ще бъде втората най-голяма покупка на Microsoft, откакто закупи LinkedIn, обществена мрежа, през декември 2016 година

Компанията зад Siri?

Nuance, американска софтуерна компания, призна преди няколко години, че стои зад технологията за различаване на речта, която Apple употребява в Siri, само че съгласно доклада за 2020 година главно Nuance дава услуги в бранша на опазването на здравето. Компанията ръководи повече от 300 млн. клинични досиета на пациентите с над 500 хиляди лекари в 10 000 международни здравни организации, като приходите от единствено този бранш за предходната година са 0.9 милиарда $.

Другият бизнес на Nuance е обвързван с решения и услуги с изкуствен интелект, които разрешават на фирмите да подобрят и автоматизират обслужването на клиентите и продажбите, като приходите в последния доклад надвишават 500 млн. $ годишно. Пазарната капитализация на компанията е 13 милиарда $ (спрямо затварянето на пазара в петък).
На лов за компании
През март предходната година, в разгара на пандемията, Microsoft закупи Affirmed Networks, компания за 5G, за 1.4 милиарда и няколко месеца по-късно през септември похарчи към 7.5 милиарда $ за ZeniMax, която прави видеоигри. С покупката на Nuance сметката за последните 13 месеца за компанията зад операционната система Windows може да нарасне до 25 милиарда $. Почти толкоз, колкото похарчи за LinkedIn (25 милиарда долара) преди към 5 години.

От март предходната година насам данните демонстрират, че Microsoft е закупила към 10 компании, в това число Affirmed Networks, ZeniMax и, по всичко наподобява, Nuance. Част от " незабелязаните " покупки на компании от Microsoft по време на пандемията включват: CyberX, платформа за поддръжка и отбрана на IoT (Internet of Things) системи (за 165 млн. долара) през май; Metaswitch, компания за телекомуникационен софтуер; Smash.gg, стрийминг платформа, и The Mardsen Group, софтуерна компания обвързвана със строителство, инфраструктура и индустриализация, и са единствено част от вложенията на Microsoft за последната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР